Се враќа (to return) conjugation

Macedonian
This verb can also mean the following: come back

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
се враќам
I return
се враќаш
you return
се враќа
he/she/it returns
се враќаме
we return
се враќате
you all return
се враќаат
they return
Future tense
ќе се враќам
I will return
ќе се враќаш
you will return
ќе се враќа
he/she/it will return
ќе се враќаме
we will return
ќе се враќате
you all will return
ќе се враќаат
they will return
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би се враќал
I (masculine) would have returned
би се враќала
I (feminine) would have returned
би се враќал
you (masculine) would have returned
би се враќала
you (feminine) would have returned
би се враќал
he would have returned
би се враќала
she would have returned
би се враќало
it would have returned
би се враќале
we would have returned
би се враќале
you all would have returned
би се враќале
they would have returned
Past perfect tense
сум се враќал
I (masculine) have returned
сум се враќала
I (feminine) have returned
си се враќал
you (masculine) have returned
си се враќала
you (feminine) have returned
е се враќал
he has returned
е се враќала
she has returned
е се враќало
it has returned
сме се враќале
we have returned
сте се враќале
you all have returned
сум се враќале
they have returned
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
се враќав
I was returning
се враќаше
you were returning
се враќаше
he/she/it was returning
се враќавме
we were returning
се враќавте
you all were returning
се враќаа
they were returning
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев се враќал
I (masculine) had returned
бев се враќала
I (feminine) had returned
беше се враќал
you (masculine) had returned
беше се враќала
you (feminine) had returned
беше се враќал
he had returned
беше се враќала
she had returned
беше се враќало
it had returned
бевме се враќале
we had returned
бевте се враќале
you all had returned
беа се враќале
they had returned
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе се враќав
I will have returned
ќе се враќаше
you will have returned
ќе се враќаше
he/she/it will have returned
ќе се враќавме
we will have returned
ќе се враќавте
you all will have returned
ќе се враќаа
they will have returned
Past aorist tense
Imperative tense
-
враќај се
you return
-
-
враќајте се
you all return
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум се враќал
I (masculine) will return
ќе сум се враќала
I (feminine) will return
ќе си се враќал
you (masculine) will return
ќе си се враќала
you (feminine) will return
ќе е се враќал
he will return
ќе е се враќала
she will return
ќе е се враќало
it will return
ќе сме се враќале
we will return
ќе сте се враќале
you all will return
ќе сум се враќале
they will return

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'return':

None found.
Learning languages?