Се боксира (to box) conjugation

Macedonian
5 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
се боксирам
I box
се боксираш
you box
се боксира
he/she/it boxes
се боксираме
we box
се боксирате
you all box
се боксираат
they box
Future tense
ќе се боксирам
I will box
ќе се боксираш
you will box
ќе се боксира
he/she/it will box
ќе се боксираме
we will box
ќе се боксирате
you all will box
ќе се боксираат
they will box
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би се боксирал
I (masculine) would have boxed
би се боксирала
I (feminine) would have boxed
би се боксирал
you (masculine) would have boxed
би се боксирала
you (feminine) would have boxed
би се боксирал
he would have boxed
би се боксирала
she would have boxed
би се боксирало
it would have boxed
би се боксирале
we would have boxed
би се боксирале
you all would have boxed
би се боксирале
they would have boxed
Past perfect tense
сум се боксирал
I (masculine) have boxed
сум се боксирала
I (feminine) have boxed
си се боксирал
you (masculine) have boxed
си се боксирала
you (feminine) have boxed
е се боксирал
he has boxed
е се боксирала
she has boxed
е се боксирало
it has boxed
сме се боксирале
we have boxed
сте се боксирале
you all have boxed
сум се боксирале
they have boxed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
се боксирав
I was boxing
се боксираше
you were boxing
се боксираше
he/she/it was boxing
се боксиравме
we were boxing
се боксиравте
you all were boxing
се боксираа
they were boxing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев се боксирал
I (masculine) had boxed
бев се боксирала
I (feminine) had boxed
беше се боксирал
you (masculine) had boxed
беше се боксирала
you (feminine) had boxed
беше се боксирал
he had boxed
беше се боксирала
she had boxed
беше се боксирало
it had boxed
бевме се боксирале
we had boxed
бевте се боксирале
you all had boxed
беа се боксирале
they had boxed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе се боксирав
I will have boxed
ќе се боксираше
you will have boxed
ќе се боксираше
he/she/it will have boxed
ќе се боксиравме
we will have boxed
ќе се боксиравте
you all will have boxed
ќе се боксираа
they will have boxed
Past aorist tense
Imperative tense
-
боксирај се
you box
-
-
боксирајте се
you all box
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум се боксирал
I (masculine) will box
ќе сум се боксирала
I (feminine) will box
ќе си се боксирал
you (masculine) will box
ќе си се боксирала
you (feminine) will box
ќе е се боксирал
he will box
ќе е се боксирала
she will box
ќе е се боксирало
it will box
ќе сме се боксирале
we will box
ќе сте се боксирале
you all will box
ќе сум се боксирале
they will box

Examples of се боксира

Example in MacedonianTranslation in English
Или ќе ме победиш во шах, или ќе се боксираш со Е1 Аngе1itо.You play me in chess, or you box El Angelito.
ќе треба да се боксираш!But if I went to the ring, I get to boxing.
Тоа не е боксирање!That's not boxing.
Типот беше огромен! Вежбав многу кардио... Кардио боксирање деновиве...- That guy was huge - I did a lot of cardio.. cardio boxing lately ..
Вежбав многу кардио... Кардио боксирање деновиве...I've been doing a lot of cardio boxing lately.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'box':

None found.
Learning languages?