Растегне (to stretch) conjugation

Macedonian
8 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
растегнам
I stretch
растегнеш
you stretch
растегне
he/she/it stretches
растегнеме
we stretch
растегнете
you all stretch
растегнат
they stretch
Future tense
ќе растегнам
I will stretch
ќе растегнеш
you will stretch
ќе растегне
he/she/it will stretch
ќе растегнеме
we will stretch
ќе растегнете
you all will stretch
ќе растегнат
they will stretch
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би растегнал
I (masculine) would have stretched
би растегнала
I (feminine) would have stretched
би растегнал
you (masculine) would have stretched
би растегнала
you (feminine) would have stretched
би растегнал
he would have stretched
би растегнала
she would have stretched
би растегнало
it would have stretched
би растегнале
we would have stretched
би растегнале
you all would have stretched
би растегнале
they would have stretched
Past perfect tense
сум растегнал
I (masculine) have stretched
сум растегнала
I (feminine) have stretched
си растегнал
you (masculine) have stretched
си растегнала
you (feminine) have stretched
е растегнал
he has stretched
е растегнала
she has stretched
е растегнало
it has stretched
сме растегнале
we have stretched
сте растегнале
you all have stretched
сум растегнале
they have stretched
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
растегнев
I was stretching
растегнеше
you were stretching
растегнеше
he/she/it was stretching
растегневме
we were stretching
растегневте
you all were stretching
растегнеа
they were stretching
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев растегнал
I (masculine) had stretched
бев растегнала
I (feminine) had stretched
беше растегнал
you (masculine) had stretched
беше растегнала
you (feminine) had stretched
беше растегнал
he had stretched
беше растегнала
she had stretched
беше растегнало
it had stretched
бевме растегнале
we had stretched
бевте растегнале
you all had stretched
беа растегнале
they had stretched
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе растегнев
I will have stretched
ќе растегнеше
you will have stretched
ќе растегнеше
he/she/it will have stretched
ќе растегневме
we will have stretched
ќе растегневте
you all will have stretched
ќе растегнеа
they will have stretched
Past aorist tense
растегнав
I stretched
растегна
you stretched
растегна
he/she/it stretched
растегнавме
we stretched
растегнавте
you all stretched
растегнаа
they stretched
Imperative tense
-
растегни
you stretch
-
-
растегнете
you all stretch
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум растегнел
I (masculine) will stretch
ќе сум растегнела
I (feminine) will stretch
ќе си растегнел
you (masculine) will stretch
ќе си растегнела
you (feminine) will stretch
ќе е растегнел
he will stretch
ќе е растегнела
she will stretch
ќе е растегнело
it will stretch
ќе сме растегнеле
we will stretch
ќе сте растегнеле
you all will stretch
ќе сум растегнеле
they will stretch
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
растегнат
stretching
stretching
stretching
растегнел
stretching
растегнела
stretching
растегнело
stretching
растегнеле
stretching
растегнал
stretched
растегнала
stretched
растегнало
stretched
растегнале
stretched

Examples of растегне

Example in MacedonianTranslation in English
Твојот костим може да се растегне колку што можеш и ти без да се повредиш и ќе остане во форма.Your suit can stretch as far as you can, without injuring yourself, and still retain its shape.
И сакам да ги растегнам нозете.And I want to just, uh, stretch my legs.
Ќе ми го растегнете џемперот. за една недела.You'll stretch my sweater! Within a week.
Ќе ми го растегнете џемперот.You'll stretch my sweater!
Оваа истрага, ова можеби го знаете или не, се растегна во повеќе од 60 дена, и не успеавне да донесеме никакви докази за ниту еден осомничен.This investigation, which you may or may not know... has stretched over 60 days... and failed to produce any tangible or yield a single suspect.
Мостот Бифрост се растегна кон мене и можев да ја видам светлината на вечното царство.The Bifrost Bridge stretched out to me and I could see the glow of the realm eternal.
Кажи го земи го последниот збор и само растегни го.You say it and then you take the last word and just stretch it out.
Стави врата на секој крај и само ја растегни низ екранот...Put doors on each end and stretch it through the screen.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

растргне
tear asunder

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'stretch':

None found.
Learning languages?