Разгневува (to enrage) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
разгневувам
I enrage
разгневуваш
you enrage
разгневува
he/she/it enrages
разгневуваме
we enrage
разгневувате
you all enrage
разгневуваат
they enrage
Future tense
ќе разгневувам
I will enrage
ќе разгневуваш
you will enrage
ќе разгневува
he/she/it will enrage
ќе разгневуваме
we will enrage
ќе разгневувате
you all will enrage
ќе разгневуваат
they will enrage
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би разгневувал
I (masculine) would have enraged
би разгневувала
I (feminine) would have enraged
би разгневувал
you (masculine) would have enraged
би разгневувала
you (feminine) would have enraged
би разгневувал
he would have enraged
би разгневувала
she would have enraged
би разгневувало
it would have enraged
би разгневувале
we would have enraged
би разгневувале
you all would have enraged
би разгневувале
they would have enraged
Past perfect tense
сум разгневувал
I (masculine) have enraged
сум разгневувала
I (feminine) have enraged
си разгневувал
you (masculine) have enraged
си разгневувала
you (feminine) have enraged
е разгневувал
he has enraged
е разгневувала
she has enraged
е разгневувало
it has enraged
сме разгневувале
we have enraged
сте разгневувале
you all have enraged
сум разгневувале
they have enraged
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
разгневував
I was enraging
разгневуваше
you were enraging
разгневуваше
he/she/it was enraging
разгневувавме
we were enraging
разгневувавте
you all were enraging
разгневуваа
they were enraging
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев разгневувал
I (masculine) had enraged
бев разгневувала
I (feminine) had enraged
беше разгневувал
you (masculine) had enraged
беше разгневувала
you (feminine) had enraged
беше разгневувал
he had enraged
беше разгневувала
she had enraged
беше разгневувало
it had enraged
бевме разгневувале
we had enraged
бевте разгневувале
you all had enraged
беа разгневувале
they had enraged
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе разгневував
I will have enraged
ќе разгневуваше
you will have enraged
ќе разгневуваше
he/she/it will have enraged
ќе разгневувавме
we will have enraged
ќе разгневувавте
you all will have enraged
ќе разгневуваа
they will have enraged
Past aorist tense
Imperative tense
-
разгневувај
you enrage
-
-
разгневувајте
you all enrage
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум разгневувал
I (masculine) will enrage
ќе сум разгневувала
I (feminine) will enrage
ќе си разгневувал
you (masculine) will enrage
ќе си разгневувала
you (feminine) will enrage
ќе е разгневувал
he will enrage
ќе е разгневувала
she will enrage
ќе е разгневувало
it will enrage
ќе сме разгневувале
we will enrage
ќе сте разгневувале
you all will enrage
ќе сум разгневувале
they will enrage
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
разгневуван
enraging
разгневувајќи
enraging
разгневување
enraging
разгневувал
enraging
разгневувала
enraging
разгневувало
enraging
разгневувале
enraging
enraged
enraged
enraged
enraged

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'enrage':

None found.
Learning languages?