Протекува (to leak) conjugation

Macedonian
11 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
протекувам
I leak
протекуваш
you leak
протекува
he/she/it leaks
протекуваме
we leak
протекувате
you all leak
протекуваат
they leak
Future tense
ќе протекувам
I will leak
ќе протекуваш
you will leak
ќе протекува
he/she/it will leak
ќе протекуваме
we will leak
ќе протекувате
you all will leak
ќе протекуваат
they will leak
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би протекувал
I (masculine) would have leaked
би протекувала
I (feminine) would have leaked
би протекувал
you (masculine) would have leaked
би протекувала
you (feminine) would have leaked
би протекувал
he would have leaked
би протекувала
she would have leaked
би протекувало
it would have leaked
би протекувале
we would have leaked
би протекувале
you all would have leaked
би протекувале
they would have leaked
Past perfect tense
сум протекувал
I (masculine) have leaked
сум протекувала
I (feminine) have leaked
си протекувал
you (masculine) have leaked
си протекувала
you (feminine) have leaked
е протекувал
he has leaked
е протекувала
she has leaked
е протекувало
it has leaked
сме протекувале
we have leaked
сте протекувале
you all have leaked
сум протекувале
they have leaked
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
протекував
I was leaking
протекуваше
you were leaking
протекуваше
he/she/it was leaking
протекувавме
we were leaking
протекувавте
you all were leaking
протекуваа
they were leaking
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев протекувал
I (masculine) had leaked
бев протекувала
I (feminine) had leaked
беше протекувал
you (masculine) had leaked
беше протекувала
you (feminine) had leaked
беше протекувал
he had leaked
беше протекувала
she had leaked
беше протекувало
it had leaked
бевме протекувале
we had leaked
бевте протекувале
you all had leaked
беа протекувале
they had leaked
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе протекував
I will have leaked
ќе протекуваше
you will have leaked
ќе протекуваше
he/she/it will have leaked
ќе протекувавме
we will have leaked
ќе протекувавте
you all will have leaked
ќе протекуваа
they will have leaked
Past aorist tense
Imperative tense
-
протекувај
you leak
-
-
протекувајте
you all leak
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум протекувал
I (masculine) will leak
ќе сум протекувала
I (feminine) will leak
ќе си протекувал
you (masculine) will leak
ќе си протекувала
you (feminine) will leak
ќе е протекувал
he will leak
ќе е протекувала
she will leak
ќе е протекувало
it will leak
ќе сме протекувале
we will leak
ќе сте протекувале
you all will leak
ќе сум протекувале
they will leak

Examples of протекува

Example in MacedonianTranslation in English
Тоа значи да се расфрла опасен отпад во резервоар кој протекува како сунѓер.This is pouring hazardous waste into a reservoir leaking like a sponge.
Очигледно, протекува вода.Apparently, there's a leak.
Мотор „Нортон 500“ од 1939, кој е подрасипан и протекува.A '39 Norton 500 that's battered and leaks
Да Јас стојам,ама материјалот протекува насекаде- Well, I do stay on board, but the stuff is everywhere in the leak.
Ќе протекува како дупнат леген.Look at it. It's gonna leak like a sieve.
Збогум, клозету кој протекуваш.Goodbye, leaky closet.
Резервоарите протекуваат на многу места.The reservoir leaks in many places.
Откривме од каде би можело да протекуваат информациите, јас тоа го нарекувам прогрес.The message from Yero locates the agency and the office where the leak is coming from. I call that progress.
Каде сме? Откривме од каде би можело да протекуваат информациите, јас тоа го нарекувам прогрес.The message from Yero locates the agency and the office where the leak is coming from.
Тапата само штити од протекување.Uh, faucet just keeps leaking.
Јас сфатиле кој е е протекување информации за случајот Ларсен да камп Ричмонд е.I figured out who's been leaking information about the Larsen case to Richmond's camp.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

претекува
flow over

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'leak':

None found.
Learning languages?