Прислушкува (to eavesdrop) conjugation

Macedonian
8 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
прислушкувам
I eavesdrop
прислушкуваш
you eavesdrop
прислушкува
he/she/it eavesdrops
прислушкуваме
we eavesdrop
прислушкувате
you all eavesdrop
прислушкуваат
they eavesdrop
Future tense
ќе прислушкувам
I will eavesdrop
ќе прислушкуваш
you will eavesdrop
ќе прислушкува
he/she/it will eavesdrop
ќе прислушкуваме
we will eavesdrop
ќе прислушкувате
you all will eavesdrop
ќе прислушкуваат
they will eavesdrop
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би прислушкувал
I (masculine) would have eavesdropped
би прислушкувала
I (feminine) would have eavesdropped
би прислушкувал
you (masculine) would have eavesdropped
би прислушкувала
you (feminine) would have eavesdropped
би прислушкувал
he would have eavesdropped
би прислушкувала
she would have eavesdropped
би прислушкувало
it would have eavesdropped
би прислушкувале
we would have eavesdropped
би прислушкувале
you all would have eavesdropped
би прислушкувале
they would have eavesdropped
Past perfect tense
сум прислушкувал
I (masculine) have eavesdropped
сум прислушкувала
I (feminine) have eavesdropped
си прислушкувал
you (masculine) have eavesdropped
си прислушкувала
you (feminine) have eavesdropped
е прислушкувал
he has eavesdropped
е прислушкувала
she has eavesdropped
е прислушкувало
it has eavesdropped
сме прислушкувале
we have eavesdropped
сте прислушкувале
you all have eavesdropped
сум прислушкувале
they have eavesdropped
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
прислушкував
I was eavesdropping
прислушкуваше
you were eavesdropping
прислушкуваше
he/she/it was eavesdropping
прислушкувавме
we were eavesdropping
прислушкувавте
you all were eavesdropping
прислушкуваа
they were eavesdropping
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев прислушкувал
I (masculine) had eavesdropped
бев прислушкувала
I (feminine) had eavesdropped
беше прислушкувал
you (masculine) had eavesdropped
беше прислушкувала
you (feminine) had eavesdropped
беше прислушкувал
he had eavesdropped
беше прислушкувала
she had eavesdropped
беше прислушкувало
it had eavesdropped
бевме прислушкувале
we had eavesdropped
бевте прислушкувале
you all had eavesdropped
беа прислушкувале
they had eavesdropped
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе прислушкував
I will have eavesdropped
ќе прислушкуваше
you will have eavesdropped
ќе прислушкуваше
he/she/it will have eavesdropped
ќе прислушкувавме
we will have eavesdropped
ќе прислушкувавте
you all will have eavesdropped
ќе прислушкуваа
they will have eavesdropped
Past aorist tense
Imperative tense
-
прислушкувај
you eavesdrop
-
-
прислушкувајте
you all eavesdrop
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум прислушкувал
I (masculine) will eavesdrop
ќе сум прислушкувала
I (feminine) will eavesdrop
ќе си прислушкувал
you (masculine) will eavesdrop
ќе си прислушкувала
you (feminine) will eavesdrop
ќе е прислушкувал
he will eavesdrop
ќе е прислушкувала
she will eavesdrop
ќе е прислушкувало
it will eavesdrop
ќе сме прислушкувале
we will eavesdrop
ќе сте прислушкувале
you all will eavesdrop
ќе сум прислушкувале
they will eavesdrop
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
прислушкуван
eavesdropping
прислушкувајќи
eavesdropping
прислушкување
eavesdropping
прислушкувал
eavesdropping
прислушкувала
eavesdropping
прислушкувало
eavesdropping
прислушкувале
eavesdropping
eavesdropped
eavesdropped
eavesdropped
eavesdropped

Examples of прислушкува

Example in MacedonianTranslation in English
-Повторно прислушкува.- She's been eavesdropping again.
Немав намера да прислушкувам.I didn't mean to eavesdrop.
Не прислушкувам.But I don't eavesdrop
Извини,немав намера да прислушкувам... али незнаев што да правам.Sorry about that. I didn't mean to eavesdrop.
Зарем мајка ти не ги кажувала дека е непристојно да прислушкуваш, Потер?Didn't Mummy ever tell you it was rude to eavesdrop, Potter?
Зарем мамичка не те научила дека е непристојно да прислушкуваш, Потер? ~Петрификус тоталус~Didn't Mummy ever tell you it was rude to eavesdrop, Potter? Petrificus Totalus!
Ти доаѓаат до маса, прислушкуваат.They come over to your table, they eavesdrop.
Не дека прислушкував или нешто слично.Not that I was eavesdropping or anything.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'eavesdrop':

None found.
Learning languages?