Приближува (to bring closer) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
приближувам
I bring closer
приближуваш
you bring closer
приближува
he/she/it brings closer
приближуваме
we bring closer
приближувате
you all bring closer
приближуваат
they bring closer
Future tense
ќе приближувам
I will bring closer
ќе приближуваш
you will bring closer
ќе приближува
he/she/it will bring closer
ќе приближуваме
we will bring closer
ќе приближувате
you all will bring closer
ќе приближуваат
they will bring closer
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би приближувал
I (masculine) would have brought closer
би приближувала
I (feminine) would have brought closer
би приближувал
you (masculine) would have brought closer
би приближувала
you (feminine) would have brought closer
би приближувал
he would have brought closer
би приближувала
she would have brought closer
би приближувало
it would have brought closer
би приближувале
we would have brought closer
би приближувале
you all would have brought closer
би приближувале
they would have brought closer
Past perfect tense
сум приближувал
I (masculine) have brought closer
сум приближувала
I (feminine) have brought closer
си приближувал
you (masculine) have brought closer
си приближувала
you (feminine) have brought closer
е приближувал
he has brought closer
е приближувала
she has brought closer
е приближувало
it has brought closer
сме приближувале
we have brought closer
сте приближувале
you all have brought closer
сум приближувале
they have brought closer
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
приближував
I was bringing closer
приближуваше
you were bringing closer
приближуваше
he/she/it was bringing closer
приближувавме
we were bringing closer
приближувавте
you all were bringing closer
приближуваа
they were bringing closer
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев приближувал
I (masculine) had brought closer
бев приближувала
I (feminine) had brought closer
беше приближувал
you (masculine) had brought closer
беше приближувала
you (feminine) had brought closer
беше приближувал
he had brought closer
беше приближувала
she had brought closer
беше приближувало
it had brought closer
бевме приближувале
we had brought closer
бевте приближувале
you all had brought closer
беа приближувале
they had brought closer
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе приближував
I will have brought closer
ќе приближуваше
you will have brought closer
ќе приближуваше
he/she/it will have brought closer
ќе приближувавме
we will have brought closer
ќе приближувавте
you all will have brought closer
ќе приближуваа
they will have brought closer
Past aorist tense
Imperative tense
-
приближувај
you bring closer
-
-
приближувајте
you all bring closer
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум приближувал
I (masculine) will bring closer
ќе сум приближувала
I (feminine) will bring closer
ќе си приближувал
you (masculine) will bring closer
ќе си приближувала
you (feminine) will bring closer
ќе е приближувал
he will bring closer
ќе е приближувала
she will bring closer
ќе е приближувало
it will bring closer
ќе сме приближувале
we will bring closer
ќе сте приближувале
you all will bring closer
ќе сум приближувале
they will bring closer
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
приближуван
bringing closer
приближувајќи
bringing closer
приближување
bringing closer
приближувал
bringing closer
приближувала
bringing closer
приближувало
bringing closer
приближувале
bringing closer
brought closer
brought closer
brought closer
brought closer

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

придвижува
move

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'bring closer':

None found.
Learning languages?