Пресадува (to transplant) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
пресадувам
I transplant
пресадуваш
you transplant
пресадува
he/she/it transplants
пресадуваме
we transplant
пресадувате
you all transplant
пресадуваат
they transplant
Future tense
ќе пресадувам
I will transplant
ќе пресадуваш
you will transplant
ќе пресадува
he/she/it will transplant
ќе пресадуваме
we will transplant
ќе пресадувате
you all will transplant
ќе пресадуваат
they will transplant
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би пресадувал
I (masculine) would have transplanted
би пресадувала
I (feminine) would have transplanted
би пресадувал
you (masculine) would have transplanted
би пресадувала
you (feminine) would have transplanted
би пресадувал
he would have transplanted
би пресадувала
she would have transplanted
би пресадувало
it would have transplanted
би пресадувале
we would have transplanted
би пресадувале
you all would have transplanted
би пресадувале
they would have transplanted
Past perfect tense
сум пресадувал
I (masculine) have transplanted
сум пресадувала
I (feminine) have transplanted
си пресадувал
you (masculine) have transplanted
си пресадувала
you (feminine) have transplanted
е пресадувал
he has transplanted
е пресадувала
she has transplanted
е пресадувало
it has transplanted
сме пресадувале
we have transplanted
сте пресадувале
you all have transplanted
сум пресадувале
they have transplanted
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
пресадував
I was transplanting
пресадуваше
you were transplanting
пресадуваше
he/she/it was transplanting
пресадувавме
we were transplanting
пресадувавте
you all were transplanting
пресадуваа
they were transplanting
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев пресадувал
I (masculine) had transplanted
бев пресадувала
I (feminine) had transplanted
беше пресадувал
you (masculine) had transplanted
беше пресадувала
you (feminine) had transplanted
беше пресадувал
he had transplanted
беше пресадувала
she had transplanted
беше пресадувало
it had transplanted
бевме пресадувале
we had transplanted
бевте пресадувале
you all had transplanted
беа пресадувале
they had transplanted
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе пресадував
I will have transplanted
ќе пресадуваше
you will have transplanted
ќе пресадуваше
he/she/it will have transplanted
ќе пресадувавме
we will have transplanted
ќе пресадувавте
you all will have transplanted
ќе пресадуваа
they will have transplanted
Past aorist tense
Imperative tense
-
пресадувај
you transplant
-
-
пресадувајте
you all transplant
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум пресадувал
I (masculine) will transplant
ќе сум пресадувала
I (feminine) will transplant
ќе си пресадувал
you (masculine) will transplant
ќе си пресадувала
you (feminine) will transplant
ќе е пресадувал
he will transplant
ќе е пресадувала
she will transplant
ќе е пресадувало
it will transplant
ќе сме пресадувале
we will transplant
ќе сте пресадувале
you all will transplant
ќе сум пресадувале
they will transplant
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
пресадуван
transplanting
пресадувајќи
transplanting
пресадување
transplanting
пресадувал
transplanting
пресадувала
transplanting
пресадувало
transplanting
пресадувале
transplanting
transplanted
transplanted
transplanted
transplanted

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

преведува
translate

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'transplant':

None found.
Learning languages?