Прекопира (to copy) conjugation

Macedonian
1 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
прекопирам
I copy
прекопираш
you copy
прекопира
he/she/it copies
прекопираме
we copy
прекопирате
you all copy
прекопираат
they copy
Future tense
ќе прекопирам
I will copy
ќе прекопираш
you will copy
ќе прекопира
he/she/it will copy
ќе прекопираме
we will copy
ќе прекопирате
you all will copy
ќе прекопираат
they will copy
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би прекопирал
I (masculine) would have copied
би прекопирала
I (feminine) would have copied
би прекопирал
you (masculine) would have copied
би прекопирала
you (feminine) would have copied
би прекопирал
he would have copied
би прекопирала
she would have copied
би прекопирало
it would have copied
би прекопирале
we would have copied
би прекопирале
you all would have copied
би прекопирале
they would have copied
Past perfect tense
сум прекопирал
I (masculine) have copied
сум прекопирала
I (feminine) have copied
си прекопирал
you (masculine) have copied
си прекопирала
you (feminine) have copied
е прекопирал
he has copied
е прекопирала
she has copied
е прекопирало
it has copied
сме прекопирале
we have copied
сте прекопирале
you all have copied
сум прекопирале
they have copied
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
прекопирав
I was copying
прекопираше
you were copying
прекопираше
he/she/it was copying
прекопиравме
we were copying
прекопиравте
you all were copying
прекопираа
they were copying
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев прекопирал
I (masculine) had copied
бев прекопирала
I (feminine) had copied
беше прекопирал
you (masculine) had copied
беше прекопирала
you (feminine) had copied
беше прекопирал
he had copied
беше прекопирала
she had copied
беше прекопирало
it had copied
бевме прекопирале
we had copied
бевте прекопирале
you all had copied
беа прекопирале
they had copied
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе прекопирав
I will have copied
ќе прекопираше
you will have copied
ќе прекопираше
he/she/it will have copied
ќе прекопиравме
we will have copied
ќе прекопиравте
you all will have copied
ќе прекопираа
they will have copied
Past aorist tense
прекопирав
I copied
прекопира
you copied
прекопира
he/she/it copied
прекопиравме
we copied
прекопиравте
you all copied
прекопираа
they copied
Imperative tense
-
прекопирај
you copy
-
-
прекопирајте
you all copy
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум прекопирал
I (masculine) will copy
ќе сум прекопирала
I (feminine) will copy
ќе си прекопирал
you (masculine) will copy
ќе си прекопирала
you (feminine) will copy
ќе е прекопирал
he will copy
ќе е прекопирала
she will copy
ќе е прекопирало
it will copy
ќе сме прекопирале
we will copy
ќе сте прекопирале
you all will copy
ќе сум прекопирале
they will copy
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
прекопиран
copying
copying
copying
прекопирал
copying
прекопирала
copying
прекопирало
copying
прекопирале
copying
прекопирал
copied
прекопирала
copied
прекопирало
copied
прекопирале
copied

Examples of прекопира

Example in MacedonianTranslation in English
Само прекопирај ги тие проклети датотеки, во ред?Just copy the goddamn files, okay?

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'copy':

None found.
Learning languages?