Преболува (to get over) conjugation

Macedonian
2 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
преболувам
I get over
преболуваш
you get over
преболува
he/she/it gets over
преболуваме
we get over
преболувате
you all get over
преболуваат
they get over
Future tense
ќе преболувам
I will get over
ќе преболуваш
you will get over
ќе преболува
he/she/it will get over
ќе преболуваме
we will get over
ќе преболувате
you all will get over
ќе преболуваат
they will get over
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би преболувал
I (masculine) would have got over
би преболувала
I (feminine) would have got over
би преболувал
you (masculine) would have got over
би преболувала
you (feminine) would have got over
би преболувал
he would have got over
би преболувала
she would have got over
би преболувало
it would have got over
би преболувале
we would have got over
би преболувале
you all would have got over
би преболувале
they would have got over
Past perfect tense
сум преболувал
I (masculine) have got over
сум преболувала
I (feminine) have got over
си преболувал
you (masculine) have got over
си преболувала
you (feminine) have got over
е преболувал
he has got over
е преболувала
she has got over
е преболувало
it has got over
сме преболувале
we have got over
сте преболувале
you all have got over
сум преболувале
they have got over
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
преболував
I was getting over
преболуваше
you were getting over
преболуваше
he/she/it was getting over
преболувавме
we were getting over
преболувавте
you all were getting over
преболуваа
they were getting over
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев преболувал
I (masculine) had got over
бев преболувала
I (feminine) had got over
беше преболувал
you (masculine) had got over
беше преболувала
you (feminine) had got over
беше преболувал
he had got over
беше преболувала
she had got over
беше преболувало
it had got over
бевме преболувале
we had got over
бевте преболувале
you all had got over
беа преболувале
they had got over
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе преболував
I will have got over
ќе преболуваше
you will have got over
ќе преболуваше
he/she/it will have got over
ќе преболувавме
we will have got over
ќе преболувавте
you all will have got over
ќе преболуваа
they will have got over
Past aorist tense
Imperative tense
-
преболувај
you get over
-
-
преболувајте
you all get over
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум преболувал
I (masculine) will get over
ќе сум преболувала
I (feminine) will get over
ќе си преболувал
you (masculine) will get over
ќе си преболувала
you (feminine) will get over
ќе е преболувал
he will get over
ќе е преболувала
she will get over
ќе е преболувало
it will get over
ќе сме преболувале
we will get over
ќе сте преболувале
you all will get over
ќе сум преболувале
they will get over
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
преболуван
getting over
преболувајќи
getting over
преболување
getting over
преболувал
getting over
преболувала
getting over
преболувало
getting over
преболувале
getting over
got over
got over
got over
got over

Examples of преболува

Example in MacedonianTranslation in English
Децата брзо ги преболуваат тие работи.Kids get over these things pretty quick.
Јас имам проблем. Како се преболуваат вакви работи?Man, I don't get over these things.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'get over':

None found.
Learning languages?