Означува (to tag) conjugation

Macedonian
3 examples
This verb can also mean the following: symbolize, label, mark, represent

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
означувам
I tag
означуваш
you tag
означува
he/she/it tags
означуваме
we tag
означувате
you all tag
означуваат
they tag
Future tense
ќе означувам
I will tag
ќе означуваш
you will tag
ќе означува
he/she/it will tag
ќе означуваме
we will tag
ќе означувате
you all will tag
ќе означуваат
they will tag
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би означувал
I (masculine) would have tagged
би означувала
I (feminine) would have tagged
би означувал
you (masculine) would have tagged
би означувала
you (feminine) would have tagged
би означувал
he would have tagged
би означувала
she would have tagged
би означувало
it would have tagged
би означувале
we would have tagged
би означувале
you all would have tagged
би означувале
they would have tagged
Past perfect tense
сум означувал
I (masculine) have tagged
сум означувала
I (feminine) have tagged
си означувал
you (masculine) have tagged
си означувала
you (feminine) have tagged
е означувал
he has tagged
е означувала
she has tagged
е означувало
it has tagged
сме означувале
we have tagged
сте означувале
you all have tagged
сум означувале
they have tagged
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
означував
I was tagging
означуваше
you were tagging
означуваше
he/she/it was tagging
означувавме
we were tagging
означувавте
you all were tagging
означуваа
they were tagging
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев означувал
I (masculine) had tagged
бев означувала
I (feminine) had tagged
беше означувал
you (masculine) had tagged
беше означувала
you (feminine) had tagged
беше означувал
he had tagged
беше означувала
she had tagged
беше означувало
it had tagged
бевме означувале
we had tagged
бевте означувале
you all had tagged
беа означувале
they had tagged
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе означував
I will have tagged
ќе означуваше
you will have tagged
ќе означуваше
he/she/it will have tagged
ќе означувавме
we will have tagged
ќе означувавте
you all will have tagged
ќе означуваа
they will have tagged
Past aorist tense
Imperative tense
-
означувај
you tag
-
-
означувајте
you all tag
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум означувал
I (masculine) will tag
ќе сум означувала
I (feminine) will tag
ќе си означувал
you (masculine) will tag
ќе си означувала
you (feminine) will tag
ќе е означувал
he will tag
ќе е означувала
she will tag
ќе е означувало
it will tag
ќе сме означувале
we will tag
ќе сте означувале
you all will tag
ќе сум означувале
they will tag
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
означуван
tagging
означувајќи
tagging
означување
tagging
означувал
tagging
означувала
tagging
означувало
tagging
означувале
tagging
tagged
tagged
tagged
tagged

Examples of означува

Example in MacedonianTranslation in English
Како што Клименко напиша на Фејсбук, сепак, само некои медиуми во моментов ги означуваат написите на своите новинари на начин кој овозможува агрегација со новата алатка за рангирање.As Klimenko wrote on Facebook, however, only some media outlets currently tag their journalists' articles in a way that allows for aggregation by the new ranking tool.
Научниците ги означуваат тие птици за да ги следат.- Tagged? Scientists tag these birds so they can track them.
Често се случува на страниците на Луѓето од… да се објави фотографија и кратко потоа некој да го идентификува субјектот во коментарите. „Еј, тоа е мојот пријател!”, вели некој, означувајќи ја личноста во фотографијата (или пак не—понекогаш забораваме дека не целиот свет ја користи оваа популарна друштвена мрежа).Frequently, on a Humans of… page, a photograph is posted and shortly after, someone identifies the subject in the comments. “Hey, that’s my friend!”, one might say, tagging the person in the photo (or not—lest we forget the entire world isn’t on the popular social networking site).

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'tag':

None found.
Learning languages?