Натрупува (to accumulate) conjugation

Macedonian

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
натрупувам
I accumulate
натрупуваш
you accumulate
натрупува
he/she/it accumulates
натрупуваме
we accumulate
натрупувате
you all accumulate
натрупуваат
they accumulate
Future tense
ќе натрупувам
I will accumulate
ќе натрупуваш
you will accumulate
ќе натрупува
he/she/it will accumulate
ќе натрупуваме
we will accumulate
ќе натрупувате
you all will accumulate
ќе натрупуваат
they will accumulate
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би натрупувал
I (masculine) would have accumulated
би натрупувала
I (feminine) would have accumulated
би натрупувал
you (masculine) would have accumulated
би натрупувала
you (feminine) would have accumulated
би натрупувал
he would have accumulated
би натрупувала
she would have accumulated
би натрупувало
it would have accumulated
би натрупувале
we would have accumulated
би натрупувале
you all would have accumulated
би натрупувале
they would have accumulated
Past perfect tense
сум натрупувал
I (masculine) have accumulated
сум натрупувала
I (feminine) have accumulated
си натрупувал
you (masculine) have accumulated
си натрупувала
you (feminine) have accumulated
е натрупувал
he has accumulated
е натрупувала
she has accumulated
е натрупувало
it has accumulated
сме натрупувале
we have accumulated
сте натрупувале
you all have accumulated
сум натрупувале
they have accumulated
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
натрупував
I was accumulating
натрупуваше
you were accumulating
натрупуваше
he/she/it was accumulating
натрупувавме
we were accumulating
натрупувавте
you all were accumulating
натрупуваа
they were accumulating
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев натрупувал
I (masculine) had accumulated
бев натрупувала
I (feminine) had accumulated
беше натрупувал
you (masculine) had accumulated
беше натрупувала
you (feminine) had accumulated
беше натрупувал
he had accumulated
беше натрупувала
she had accumulated
беше натрупувало
it had accumulated
бевме натрупувале
we had accumulated
бевте натрупувале
you all had accumulated
беа натрупувале
they had accumulated
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе натрупував
I will have accumulated
ќе натрупуваше
you will have accumulated
ќе натрупуваше
he/she/it will have accumulated
ќе натрупувавме
we will have accumulated
ќе натрупувавте
you all will have accumulated
ќе натрупуваа
they will have accumulated
Past aorist tense
Imperative tense
-
натрупувај
you accumulate
-
-
натрупувајте
you all accumulate
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум натрупувал
I (masculine) will accumulate
ќе сум натрупувала
I (feminine) will accumulate
ќе си натрупувал
you (masculine) will accumulate
ќе си натрупувала
you (feminine) will accumulate
ќе е натрупувал
he will accumulate
ќе е натрупувала
she will accumulate
ќе е натрупувало
it will accumulate
ќе сме натрупувале
we will accumulate
ќе сте натрупувале
you all will accumulate
ќе сум натрупувале
they will accumulate
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
натрупуван
accumulating
натрупувајќи
accumulating
натрупување
accumulating
натрупувал
accumulating
натрупувала
accumulating
натрупувало
accumulating
натрупувале
accumulating
accumulated
accumulated
accumulated
accumulated

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'accumulate':

None found.
Learning languages?