Наводни (to water) conjugation

Macedonian
1 examples
This verb can also mean the following: irrigate

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
наводнам
I water
наводниш
you water
наводни
he/she/it waters
наводниме
we water
наводните
you all water
наводнат
they water
Future tense
ќе наводнам
I will water
ќе наводниш
you will water
ќе наводни
he/she/it will water
ќе наводниме
we will water
ќе наводните
you all will water
ќе наводнат
they will water
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би наводнил
I (masculine) would have watered
би наводнила
I (feminine) would have watered
би наводнил
you (masculine) would have watered
би наводнила
you (feminine) would have watered
би наводнил
he would have watered
би наводнила
she would have watered
би наводнило
it would have watered
би наводниле
we would have watered
би наводниле
you all would have watered
би наводниле
they would have watered
Past perfect tense
сум наводнил
I (masculine) have watered
сум наводнила
I (feminine) have watered
си наводнил
you (masculine) have watered
си наводнила
you (feminine) have watered
е наводнил
he has watered
е наводнила
she has watered
е наводнило
it has watered
сме наводниле
we have watered
сте наводниле
you all have watered
сум наводниле
they have watered
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
наводнев
I was watering
наводнеше
you were watering
наводнеше
he/she/it was watering
наводневме
we were watering
наводневте
you all were watering
наводнеа
they were watering
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев наводнил
I (masculine) had watered
бев наводнила
I (feminine) had watered
беше наводнил
you (masculine) had watered
беше наводнила
you (feminine) had watered
беше наводнил
he had watered
беше наводнила
she had watered
беше наводнило
it had watered
бевме наводниле
we had watered
бевте наводниле
you all had watered
беа наводниле
they had watered
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе наводнев
I will have watered
ќе наводнеше
you will have watered
ќе наводнеше
he/she/it will have watered
ќе наводневме
we will have watered
ќе наводневте
you all will have watered
ќе наводнеа
they will have watered
Past aorist tense
наводнив
I watered
наводни
you watered
наводни
he/she/it watered
наводнивме
we watered
наводнивте
you all watered
наводнија
they watered
Imperative tense
-
наводни
you water
-
-
наводнете
you all water
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум наводнел
I (masculine) will water
ќе сум наводнела
I (feminine) will water
ќе си наводнел
you (masculine) will water
ќе си наводнела
you (feminine) will water
ќе е наводнел
he will water
ќе е наводнела
she will water
ќе е наводнело
it will water
ќе сме наводнеле
we will water
ќе сте наводнеле
you all will water
ќе сум наводнеле
they will water
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
наводнет
watering
watering
watering
наводнел
watering
наводнела
watering
наводнело
watering
наводнеле
watering
наводнил
watered
наводнила
watered
наводнило
watered
наводниле
watered

Examples of наводни

Example in MacedonianTranslation in English
Глетка на реката Нигер од кејот во Секоро, Мали Традиционален малиски брод кој плови преку реката Нигер до пазарот Оуро Моду, село покрај брегот на реката Нигер: традиционална фуланска архитектура Џамијата во Џафарабе на територијата на Фула Жена која полни вода од реката за да ги наводни оризовите полиња Син на рибар кој си игра со алатите на пазарот Животот на бродот на УНЕСКО Член на екипажот со традиционална наметка на главата Чун кој испловува на зајдисонце на реката НигерA view of the Niger river from the embankment of Sekoro, Mali A traditional Malian boat on the river Niger, en route to the market Ouro Mody, a village on the Niger bank: traditional Fula architecture The mosque of Djafarabe, in Fula territory Women fetch water from the river to water rice paddies A fisherman's son tends to play with the tool of the trade Life aboard the UNESCO boat A crew member, in traditional head dress A Pirogue (dugout) sailing off as dusk descends on the Niger

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

испржи
fry
јурца
run around
качува
raise toward a higher level
мршти
frown
мука
moo
набавува
procure
набуба
cram
навлече
pull onto
наврати
stop by
нагоди
adjust

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'water':

None found.
Learning languages?