Масира (to massage) conjugation

Macedonian
25 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
масирам
I massage
масираш
you massage
масира
he/she/it massages
масираме
we massage
масирате
you all massage
масираат
they massage
Future tense
ќе масирам
I will massage
ќе масираш
you will massage
ќе масира
he/she/it will massage
ќе масираме
we will massage
ќе масирате
you all will massage
ќе масираат
they will massage
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би масирал
I (masculine) would have massaged
би масирала
I (feminine) would have massaged
би масирал
you (masculine) would have massaged
би масирала
you (feminine) would have massaged
би масирал
he would have massaged
би масирала
she would have massaged
би масирало
it would have massaged
би масирале
we would have massaged
би масирале
you all would have massaged
би масирале
they would have massaged
Past perfect tense
сум масирал
I (masculine) have massaged
сум масирала
I (feminine) have massaged
си масирал
you (masculine) have massaged
си масирала
you (feminine) have massaged
е масирал
he has massaged
е масирала
she has massaged
е масирало
it has massaged
сме масирале
we have massaged
сте масирале
you all have massaged
сум масирале
they have massaged
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
масирав
I was massaging
масираше
you were massaging
масираше
he/she/it was massaging
масиравме
we were massaging
масиравте
you all were massaging
масираа
they were massaging
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев масирал
I (masculine) had massaged
бев масирала
I (feminine) had massaged
беше масирал
you (masculine) had massaged
беше масирала
you (feminine) had massaged
беше масирал
he had massaged
беше масирала
she had massaged
беше масирало
it had massaged
бевме масирале
we had massaged
бевте масирале
you all had massaged
беа масирале
they had massaged
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе масирав
I will have massaged
ќе масираше
you will have massaged
ќе масираше
he/she/it will have massaged
ќе масиравме
we will have massaged
ќе масиравте
you all will have massaged
ќе масираа
they will have massaged
Past aorist tense
Imperative tense
-
масирај
you massage
-
-
масирајте
you all massage
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум масирал
I (masculine) will massage
ќе сум масирала
I (feminine) will massage
ќе си масирал
you (masculine) will massage
ќе си масирала
you (feminine) will massage
ќе е масирал
he will massage
ќе е масирала
she will massage
ќе е масирало
it will massage
ќе сме масирале
we will massage
ќе сте масирале
you all will massage
ќе сум масирале
they will massage
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
масиран
massaging
масирајќи
massaging
масирање
massaging
масирал
massaging
масирала
massaging
масирало
massaging
масирале
massaging
massaged
massaged
massaged
massaged

Examples of масира

Example in MacedonianTranslation in English
Анант Сони, кој доаѓа секој месец за ренди, масло од рицинус, да го масира во рацете на мајка му заболени од артритис.Anant Soni, who comes every month for rendi, oil from the castorplant. to massage into his mother's arthritic hands.
Кој сака да ми го масира газот?Hey who want to massage my ass muscle?
Една швабица ме масира.Except that I have a massage get of Shrek.
Тоа се случува кога вратот ќе ти го масира Барби Варварката.That's what happens when you get a neck massage from Barbie the Barbarian.
Го масира, ми дава вежби.He massages it, he gives exercises for it.
Г-не Лоид... Дали сте подготвени за вашата масажа? Јас ќе ве масирам од позади.Mr lloyd, are you ready for your massage?
Супер обожавам да те масирам.- Yeah? - But you gotta massage me first.
-Сакаш да ги масирам?- You want me to massage it?
Не, само сака да ги масирам.No no, she just wants me to massage it.
Не четката, туку само тоа гуменото за да ја извадам храната измеѓу забите и да ги масирам десните.Not the brush part, just the little rubber thing to pick food from my teeth and massage my gums.
И кога ќе го направам тоа, сакам да го масираш мојот јазик со твојот.And when I do that, I want you to massage my tongue with yours.
- После мора да масираш.- Then you got to massage it in.
Ако ме масираш прво. Во ред ајде да спиеме.If you massage me first.
Потоа ја оставаш на масата , и ја масираш, така доброThen let the table and then massaged.
И еден ден кога ќе имаш попуштени вени, ќе ти покажам како да ги масираш нив.And someday, when you have varicose veins, I'll show you how to massage them.
Така, да ако сте еден од тие идиоти, кои имаат потреба де се чувствуваат добро, одете да ви ги масираат нозете.So if you're one ofthose idiots who needs to feel good, go get yourself a foot massage.
Го масираат.He's getting a massage.
Те масираат?You getting a massage?
Редовно се масираат, тоа им го прави месото кревко, нешто извонредно...Reuglarly massaged, it makes the flesh tender and tasty. Extraordinary!
Се масирав!- Now you call us-- - I was massaging!
И масирај ги, те молам.- And massage them, please.
- И масирај ги, те молам. - Во ред.- And massage them, please.
Не масирај од кај мускулите, туку масирај странично.You never want to massage with muscle, - you always want to massage laterally.
Само масирај преку.Just-- you just massage across.
Тоа што Марселус го фрлил Тони низ прозорец од 4-ти кат... што ми ги масирал стапалата, било разумно?Marsellus throwing Tony out of a fourth-story window... for massaging my feet seemed reasonable ?

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

мутира
mutate
пасира
puree

Similar but longer

измасира
massage
маскира
mask

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'massage':

None found.
Learning languages?