Лизга (to slide) conjugation

Macedonian
15 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
лизгам
I slide
лизгаш
you slide
лизга
he/she/it slides
лизгаме
we slide
лизгате
you all slide
лизгаат
they slide
Future tense
ќе лизгам
I will slide
ќе лизгаш
you will slide
ќе лизга
he/she/it will slide
ќе лизгаме
we will slide
ќе лизгате
you all will slide
ќе лизгаат
they will slide
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би лизгал
I (masculine) would have slid
би лизгала
I (feminine) would have slid
би лизгал
you (masculine) would have slid
би лизгала
you (feminine) would have slid
би лизгал
he would have slid
би лизгала
she would have slid
би лизгало
it would have slid
би лизгале
we would have slid
би лизгале
you all would have slid
би лизгале
they would have slid
Past perfect tense
сум лизгал
I (masculine) have slid
сум лизгала
I (feminine) have slid
си лизгал
you (masculine) have slid
си лизгала
you (feminine) have slid
е лизгал
he has slid
е лизгала
she has slid
е лизгало
it has slid
сме лизгале
we have slid
сте лизгале
you all have slid
сум лизгале
they have slid
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
лизгав
I was sliding
лизгаше
you were sliding
лизгаше
he/she/it was sliding
лизгавме
we were sliding
лизгавте
you all were sliding
лизгаа
they were sliding
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев лизгал
I (masculine) had slid
бев лизгала
I (feminine) had slid
беше лизгал
you (masculine) had slid
беше лизгала
you (feminine) had slid
беше лизгал
he had slid
беше лизгала
she had slid
беше лизгало
it had slid
бевме лизгале
we had slid
бевте лизгале
you all had slid
беа лизгале
they had slid
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе лизгав
I will have slid
ќе лизгаше
you will have slid
ќе лизгаше
he/she/it will have slid
ќе лизгавме
we will have slid
ќе лизгавте
you all will have slid
ќе лизгаа
they will have slid
Past aorist tense
Imperative tense
-
лизгај
you slide
-
-
лизгајте
you all slide
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум лизгал
I (masculine) will slide
ќе сум лизгала
I (feminine) will slide
ќе си лизгал
you (masculine) will slide
ќе си лизгала
you (feminine) will slide
ќе е лизгал
he will slide
ќе е лизгала
she will slide
ќе е лизгало
it will slide
ќе сме лизгале
we will slide
ќе сте лизгале
you all will slide
ќе сум лизгале
they will slide
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
лизган
sliding
лизгајќи
sliding
лизгање
sliding
лизгал
sliding
лизгала
sliding
лизгало
sliding
лизгале
sliding
slid
slid
slid
slid

Examples of лизга

Example in MacedonianTranslation in English
Ке почекаш додека не ја видиш чашата како се лизга по масата, другар.You wait till you see that glass slide across the table, my friend.
Да не споменувам дека секое запалено педерче сака да дојде тука да се лизга по шипката!Not to mention every flaming fruit bat south of Poughkeepsie that wants to come down here to our house and slide up and down our pole. We should tell him.
Но, знаеш, штом ќе влезе малку потоа остатокот се лизга....But once the head goes in, the rest just sort of slides in on its own.
И таа се лизга по телото на нејзиниот дечко.She slide down on her boyfriend body.
Облеката подобро да се лизга.So the clothes would slide off easy.
Го лизгам.You slide it.
Кршам камења. Удирам картичка на крајот од денот, се лизгам по грбот на бронтосаурус како Фред Флинстоун.Punch a ticket at the end of the day... ...slide down the back of a brontosaurus like Fred Flintstone.
Удирам картичка на крајот од денот, се лизгам по грбот на бронтосаурус како Фред Флинстоун.Punch a ticket at the end of the day slide down the back of a brontosaurus like Fred Flintstone.
Блескаш во тревата водена од роса, лизгаш низ кап. Проклет да си. Сам.You slide through the raindrop, cursed, alone!
Сакате, да се лизгате пак?You want slide again?
Ајде, мали, лизгај се ."Go ahead, mijo. Take a slide.
Спремно е, лизгај се.It's ready. Take a slide."
Полека лизгај назад и напред.Slowly slide the meat back and forth.
И лизгајте се!And slide!
Тој оди лизгање низ на тротоарот, дерењето коленото, грбот -- тоа беше смешен.He goes sliding across the pavement, skinning his knee, his back-- it was hilarious.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

искоментира
comment
конкурира
apply for
конфискува
confiscate
користи
use
крека
croak
летува
go for a summer vacation
лижне
lick slightly
ликвидира
liquidate
лупа
knock
мами
cheat

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'slide':

None found.
Learning languages?