Лансира (to launch) conjugation

Macedonian
33 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
лансирам
I launch
лансираш
you launch
лансира
he/she/it launches
лансираме
we launch
лансирате
you all launch
лансираат
they launch
Future tense
ќе лансирам
I will launch
ќе лансираш
you will launch
ќе лансира
he/she/it will launch
ќе лансираме
we will launch
ќе лансирате
you all will launch
ќе лансираат
they will launch
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би лансирал
I (masculine) would have launched
би лансирала
I (feminine) would have launched
би лансирал
you (masculine) would have launched
би лансирала
you (feminine) would have launched
би лансирал
he would have launched
би лансирала
she would have launched
би лансирало
it would have launched
би лансирале
we would have launched
би лансирале
you all would have launched
би лансирале
they would have launched
Past perfect tense
сум лансирал
I (masculine) have launched
сум лансирала
I (feminine) have launched
си лансирал
you (masculine) have launched
си лансирала
you (feminine) have launched
е лансирал
he has launched
е лансирала
she has launched
е лансирало
it has launched
сме лансирале
we have launched
сте лансирале
you all have launched
сум лансирале
they have launched
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
лансирав
I was launching
лансираше
you were launching
лансираше
he/she/it was launching
лансиравме
we were launching
лансиравте
you all were launching
лансираа
they were launching
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев лансирал
I (masculine) had launched
бев лансирала
I (feminine) had launched
беше лансирал
you (masculine) had launched
беше лансирала
you (feminine) had launched
беше лансирал
he had launched
беше лансирала
she had launched
беше лансирало
it had launched
бевме лансирале
we had launched
бевте лансирале
you all had launched
беа лансирале
they had launched
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе лансирав
I will have launched
ќе лансираше
you will have launched
ќе лансираше
he/she/it will have launched
ќе лансиравме
we will have launched
ќе лансиравте
you all will have launched
ќе лансираа
they will have launched
Past aorist tense
Imperative tense
-
лансирај
you launch
-
-
лансирајте
you all launch
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум лансирал
I (masculine) will launch
ќе сум лансирала
I (feminine) will launch
ќе си лансирал
you (masculine) will launch
ќе си лансирала
you (feminine) will launch
ќе е лансирал
he will launch
ќе е лансирала
she will launch
ќе е лансирало
it will launch
ќе сме лансирале
we will launch
ќе сте лансирале
you all will launch
ќе сум лансирале
they will launch
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
лансиран
launching
лансирајќи
launching
лансирање
launching
лансирал
launching
лансирала
launching
лансирало
launching
лансирале
launching
launched
launched
launched
launched

Examples of лансира

Example in MacedonianTranslation in English
Која и е поентата кога лансира човечки вселенски летала?What is its point of launching manned spaceships?
Критичарите, сепак, велат дека Писко — кој се претпоставува дека го зема името од најпознатиот пијалок на неговата држава, Писко — е опортунист кој користи патриотски триумфални песни да ја лансира својата музичка кариера.Critics, however, say Pisko — who presumably takes his name from the country's signature liqor, Pisco — is an opportunist using the patriotic paean to launch his music career.
Без разлика на мислењата на луѓето за транспортната индустрија, повеќе Корејци онлајн се скептични кон новиот план на Сеул да лансира домашно направена такси апликација која е многу слична на Убер.Whatever people's opinions about the transportation industry, most Koreans online have been skeptical about Seoul's new plan to launch a homegrown taxi application that closely resembles Uber.
Global Voices Advocacy лансира нова страница наречена Threatened Voices (потиснати гласови) за да помогне во следењето на агресијата врз слободата на говор.Today, Global Voices Advocacy is launching a new website called Threatened Voices to help track suppression of free speech online.
Џим продолжи да го лансира Интернационалниот Мировен Катализатор (Peace Catalyst International).Jim moved on to launch Peace Catalyst International.
Исто така, целта, откако го почнав Обасема, беше да го лансирам во Гана и другите африкански држави.Also, the goal, since I started Obaasema, was to eventually launch it in Ghana and other African countries.
Добив порака од вселената, но се изгуби во јоносферата. Затоа морав да лансирам комуникационен тостер... мислев сателит.I received a message from space but it was garbled in the ionosphere... so I had to launch a communications toaster-- I mean satellite.
Ќе ми платат, ќе ја лансирам бомбата.He'll pay. I gonna launch that bomb.
- Јас имам 10 минути за да лансирам.I got 10 minutes to launch.
Колку пати сме ти кажале да не се лансираш од покривот?How many times have we told you not to launch yourself off the roof?
Милиони луѓе ќе загинат ако ги лансираш тие боеви глави.Millions of people are gonna die if you launch those warheads, so what is it that you want?
-Добро, ама мораш веднаш да лансираш!I will. But you must launch now.
Започнавме во август, околу средината на Рамазан и одговорите на следбениците беа доста импресивни, ги купивме „www.healthyegypt.org и www.healthyegypt.net“, а моментално сме во фаза на програмирање на нашиот веб-сајт кој ќе го лансираме наскоро.Do you have plans to have presence outside Twitter, such as Facebook, blogs, etc? We started in August, around mid-Ramadan, and the followers response was pretty impressive, we bought "www.healthyegypt.org and www.healthyegypt.net", and we're currently in the programming phase for our website so we can launch soon.
Само ќе го лансираме Да Винчи.We just launch the da Vinci virus.
Вечерва, ќе лансираме нова револуција.Tonight, we're going to launch a new revolution.
Знаеш, можеби треба да лансираме конгресна сонда, а?You know, maybe we should launch a congressional probe, huh?
Анхаузер ги убеди другите државници да се лансираме. Г-дине Анхаузер.Anheuser convinced the other heads of state to launch.
Нема да лансирате нуклеарно оружје. Ќе ги убиете и нив и нас истовремено.You're not gonna launch nuclear weapons.You're gonna kill them and us the same time.
Капетане, дали намерата ви беше да лансирате политичка кариера?Captain Kolt, is this speech intended to launch a political career?
Ако ги лансирате хеликериерите денес,If you launch those helicarriers today,
Тој додава: „кога сајтот ќе има доволен број на апликации, ќе го отворам кодот и ќе ги повикам развивачите на софтвер и новинарите да го подобрат, со цел да лансираат свои верзии на сајтот.“And he adds: "once the site is working with a healthy amount of applications, I will make the code open source and invite developers and journalists to improve it so they can launch their own versions of the site".
-Повторно го лансираат оружјето!- They're launching again.
Либијците ќе лансираат хемиско оружје.The Libyans are gonna launch chemical weapons.
Шефе, лансираат кон "Икар".Hey, boss, they launched against lcarus.
На полноќ, лансираат голем огномет... од бродови од Темза.At midnight, they're launching this huge display from a flotilla of barges on the Thames.
Ако влезат во лимит од 150 миљи, лансирај 5 дежурни авиони.If they break 150 miles, launch the alert five aircraft.
Децептикони во светот, лансирајте ги столбовите.Decepticons around the world, launch the pillars.
Додека руската влада одговараше бавно и делумно, блогерите одговорија брзо лансирајќи го сајтот – Руски пожари, кој им дозволува на корисниците на Интернет од малите градови да шират брзи информации за тоа каде пожарите уште жарат и кои резерви се неопходни.While the Russian government response was slow and piecemeal, bloggers responded by quickly launching the site Russian-Fires , which allowed Internet users in small towns to relay information about where fires were still burning and what supplies were needed.
Забрана за Airbnb и лансирање на хотелска апликација од градот?Banning Airbnb and launching its own hotel app?
Откако ќе успееме да стигнеме каде што сакаме да бидеме според оваа нова насока, ќе следи чекор кон лансирање на печатената верзија во Африка.After reaching where we want to be with this new direction, a move towards launching the print magazine in Africa will follow.
ВС своето мало (делумно) лансирање го имаше на 25 септември 2009 год, но целосно почна да функционира дури во јануари следната година.BC had its soft launching on 25th September 2009 but it was only last January when it became operational.
Гугл се приклучи на играта со прелистувачи со лансирање на својот прелистувач, Хром, со позитивни пофалби и неколку критики.On Tuesday, Google joined the browser game by launching its very own browser, Chrome, to positive accolades and a bit of controversy.
Еден од главните записи поврзани со планот Софија е телеграма од шефот на персоналот на армијата, Лопез Фуентес до командирот на неговата воздушна бригада на специјални сили со кое наредува лансирање на операцијата Софија во Иксил регионот на Куиче.One of the key records associated with Plan Sofía is a telegram from Army Chief of Staff López Fuentes to the commander of his Special Forces airborne brigade ordering the launching of Operation Sofía in the Ixil region of the Quiché.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

истекува
expire
казни
punish
коле
slay
користи
use
крцне
crunch
кубе
pull out hair
лакира
varnish
лапа
eat gluttonously
ликвидира
liquidate
малакса
become fatigued

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'launch':

None found.
Learning languages?