Компонира (to compose) conjugation

Macedonian
6 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
компонирам
I compose
компонираш
you compose
компонира
he/she/it composes
компонираме
we compose
компонирате
you all compose
компонираат
they compose
Future tense
ќе компонирам
I will compose
ќе компонираш
you will compose
ќе компонира
he/she/it will compose
ќе компонираме
we will compose
ќе компонирате
you all will compose
ќе компонираат
they will compose
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би компонирал
I (masculine) would have composed
би компонирала
I (feminine) would have composed
би компонирал
you (masculine) would have composed
би компонирала
you (feminine) would have composed
би компонирал
he would have composed
би компонирала
she would have composed
би компонирало
it would have composed
би компонирале
we would have composed
би компонирале
you all would have composed
би компонирале
they would have composed
Past perfect tense
сум компонирал
I (masculine) have composed
сум компонирала
I (feminine) have composed
си компонирал
you (masculine) have composed
си компонирала
you (feminine) have composed
е компонирал
he has composed
е компонирала
she has composed
е компонирало
it has composed
сме компонирале
we have composed
сте компонирале
you all have composed
сум компонирале
they have composed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
компонирав
I was composing
компонираше
you were composing
компонираше
he/she/it was composing
компониравме
we were composing
компониравте
you all were composing
компонираа
they were composing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев компонирал
I (masculine) had composed
бев компонирала
I (feminine) had composed
беше компонирал
you (masculine) had composed
беше компонирала
you (feminine) had composed
беше компонирал
he had composed
беше компонирала
she had composed
беше компонирало
it had composed
бевме компонирале
we had composed
бевте компонирале
you all had composed
беа компонирале
they had composed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе компонирав
I will have composed
ќе компонираше
you will have composed
ќе компонираше
he/she/it will have composed
ќе компониравме
we will have composed
ќе компониравте
you all will have composed
ќе компонираа
they will have composed
Past aorist tense
Imperative tense
-
компонирај
you compose
-
-
компонирајте
you all compose
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум компонирал
I (masculine) will compose
ќе сум компонирала
I (feminine) will compose
ќе си компонирал
you (masculine) will compose
ќе си компонирала
you (feminine) will compose
ќе е компонирал
he will compose
ќе е компонирала
she will compose
ќе е компонирало
it will compose
ќе сме компонирале
we will compose
ќе сте компонирале
you all will compose
ќе сум компонирале
they will compose
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
компониран
composing
компонирајќи
composing
компонирање
composing
компонирал
composing
компонирала
composing
компонирало
composing
компонирале
composing
composed
composed
composed
composed

Examples of компонира

Example in MacedonianTranslation in English
Моцарт на мои години успеал да компонира три големи симфонии.Mozart composed three major symphonies by the time he was five.
Ти компонираш.So, you're a composer?
Некои сликаат- некои компонираат други...Some paint, others they compose and others...
Некои луѓе се родени да компонираат музика.Some people were born to compose music.
Збогум. Не компонирај повеќе музика.Farewell, but compose no more music.
А Бетовен компонирал кога имал само 1 1 години а веќе сум постара од тоа, па си реков имам многу за надоместување.And Beethoven was composing when he was only 11, and I'm already older than that, so I figure I got a lot of catching up to do.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

комбинира
combine

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'compose':

None found.
Learning languages?