Ископира (to copy) conjugation

Macedonian
11 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
ископирам
I copy
ископираш
you copy
ископира
he/she/it copies
ископираме
we copy
ископирате
you all copy
ископираат
they copy
Future tense
ќе ископирам
I will copy
ќе ископираш
you will copy
ќе ископира
he/she/it will copy
ќе ископираме
we will copy
ќе ископирате
you all will copy
ќе ископираат
they will copy
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би ископирал
I (masculine) would have copied
би ископирала
I (feminine) would have copied
би ископирал
you (masculine) would have copied
би ископирала
you (feminine) would have copied
би ископирал
he would have copied
би ископирала
she would have copied
би ископирало
it would have copied
би ископирале
we would have copied
би ископирале
you all would have copied
би ископирале
they would have copied
Past perfect tense
сум ископирал
I (masculine) have copied
сум ископирала
I (feminine) have copied
си ископирал
you (masculine) have copied
си ископирала
you (feminine) have copied
е ископирал
he has copied
е ископирала
she has copied
е ископирало
it has copied
сме ископирале
we have copied
сте ископирале
you all have copied
сум ископирале
they have copied
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
ископирав
I was copying
ископираше
you were copying
ископираше
he/she/it was copying
ископиравме
we were copying
ископиравте
you all were copying
ископираа
they were copying
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев ископирал
I (masculine) had copied
бев ископирала
I (feminine) had copied
беше ископирал
you (masculine) had copied
беше ископирала
you (feminine) had copied
беше ископирал
he had copied
беше ископирала
she had copied
беше ископирало
it had copied
бевме ископирале
we had copied
бевте ископирале
you all had copied
беа ископирале
they had copied
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе ископирав
I will have copied
ќе ископираше
you will have copied
ќе ископираше
he/she/it will have copied
ќе ископиравме
we will have copied
ќе ископиравте
you all will have copied
ќе ископираа
they will have copied
Past aorist tense
ископирав
I copied
ископира
you copied
ископира
he/she/it copied
ископиравме
we copied
ископиравте
you all copied
ископираа
they copied
Imperative tense
-
ископирај
you copy
-
-
ископирајте
you all copy
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум ископирал
I (masculine) will copy
ќе сум ископирала
I (feminine) will copy
ќе си ископирал
you (masculine) will copy
ќе си ископирала
you (feminine) will copy
ќе е ископирал
he will copy
ќе е ископирала
she will copy
ќе е ископирало
it will copy
ќе сме ископирале
we will copy
ќе сте ископирале
you all will copy
ќе сум ископирале
they will copy
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
ископиран
copying
copying
copying
ископирал
copying
ископирала
copying
ископирало
copying
ископирале
copying
ископирал
copied
ископирала
copied
ископирало
copied
ископирале
copied

Examples of ископира

Example in MacedonianTranslation in English
Дали го ископира, дали го испринта?Did you copy it, did you print it?
Бидејќи јас сум единствениот во целиот клас кој не ја ископира од Стив!- Why not? Porque no 'Cause I'm the only one in this whole class... who didn't copy it off Steve!
Ќе ја ископирам. фала.I'll copy it. Multumesc.
Ми требаше време да го ископирам ракописот на мама за последнава оценка.It took me a while to copy my mom's handwriting for this late note.
Ќе ја ископирам.I'll copy it.
Ние имаме можност да му помогнеме на Global Voices Advocacy да добие 3000 долари со пишување на пост на нашите блогови и вметнување на краткиот текст кој може да го ископираш од оваа страница.We have an opportunity to help Global Voices Advocacy win $3000 simply by writing a post in our own blogs and inserting the short text you can copy on this page:
Можеш ли барем да го ископираш дискот?Could you copy the disk?
Така ќе имаш доволно време да ископираш се. -Да, веќе го направив тоа.Will that give you enough time to copy everything?
Ни треба од вас да го оптеретите Гибсон да можеме да го убиеме Да Винчи и ископираме црвот.We need you to overload the Gibson so we can kill da Vinci si copy the worm.
Мораме да влеземе и да го ископираме црвот.We must get in si copy the worm.
Успехот на Твитер имаше големо влијание на многу нови сајтови, кои сакаа да ја ископираат формулата: кратки пораки, од сите типови на направи, за одредена публика.The success of Twitter has had an enormous influence on many new sites, that want to copy the formula: short messages, from all kinds of devices, for a restricted audience.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'copy':

None found.
Learning languages?