Изџвака (to chew) conjugation

Macedonian
10 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
изџвакам
I chew
изџвакаш
you chew
изџвака
he/she/it chews
изџвакаме
we chew
изџвакате
you all chew
изџвакаат
they chew
Future tense
ќе изџвакам
I will chew
ќе изџвакаш
you will chew
ќе изџвака
he/she/it will chew
ќе изџвакаме
we will chew
ќе изџвакате
you all will chew
ќе изџвакаат
they will chew
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би изџвакал
I (masculine) would have chewed
би изџвакала
I (feminine) would have chewed
би изџвакал
you (masculine) would have chewed
би изџвакала
you (feminine) would have chewed
би изџвакал
he would have chewed
би изџвакала
she would have chewed
би изџвакало
it would have chewed
би изџвакале
we would have chewed
би изџвакале
you all would have chewed
би изџвакале
they would have chewed
Past perfect tense
сум изџвакал
I (masculine) have chewed
сум изџвакала
I (feminine) have chewed
си изџвакал
you (masculine) have chewed
си изџвакала
you (feminine) have chewed
е изџвакал
he has chewed
е изџвакала
she has chewed
е изџвакало
it has chewed
сме изџвакале
we have chewed
сте изџвакале
you all have chewed
сум изџвакале
they have chewed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
изџвакав
I was chewing
изџвакаше
you were chewing
изџвакаше
he/she/it was chewing
изџвакавме
we were chewing
изџвакавте
you all were chewing
изџвакаа
they were chewing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев изџвакал
I (masculine) had chewed
бев изџвакала
I (feminine) had chewed
беше изџвакал
you (masculine) had chewed
беше изџвакала
you (feminine) had chewed
беше изџвакал
he had chewed
беше изџвакала
she had chewed
беше изџвакало
it had chewed
бевме изџвакале
we had chewed
бевте изџвакале
you all had chewed
беа изџвакале
they had chewed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе изџвакав
I will have chewed
ќе изџвакаше
you will have chewed
ќе изџвакаше
he/she/it will have chewed
ќе изџвакавме
we will have chewed
ќе изџвакавте
you all will have chewed
ќе изџвакаа
they will have chewed
Past aorist tense
изџвакав
I chewed
изџвака
you chewed
изџвака
he/she/it chewed
изџвакавме
we chewed
изџвакавте
you all chewed
изџвакаа
they chewed
Imperative tense
-
изџвакај
you chew
-
-
изџвакајте
you all chew
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум изџвакал
I (masculine) will chew
ќе сум изџвакала
I (feminine) will chew
ќе си изџвакал
you (masculine) will chew
ќе си изџвакала
you (feminine) will chew
ќе е изџвакал
he will chew
ќе е изџвакала
she will chew
ќе е изџвакало
it will chew
ќе сме изџвакале
we will chew
ќе сте изџвакале
you all will chew
ќе сум изџвакале
they will chew
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
изџвакан
chewing
chewing
chewing
изџвакал
chewing
изџвакала
chewing
изџвакало
chewing
изџвакале
chewing
изџвакал
chewed
изџвакала
chewed
изџвакало
chewed
изџвакале
chewed

Examples of изџвака

Example in MacedonianTranslation in English
- Не е точно. До времето дур му ја извлековме ја изџвака целосно до лактот.- By the time we pulled him off, he'd chewed all the way up to the elbows.
Не постои работа на Земјата која нема да може да ја изџвака.There's not a substance on Earth he can't chew through.
Таа ќе го изџвака и исплука.She's gonna chew him up and spit him out.
Ќе те изџвака и ќе те исплука.She will chew you up and spit you out.
Прво јас добро ќе ги изџвакам.I'll tell you what I'm going to do. I'm going to give it a wee chew meself first.
А да изџвакам неколку и да ги залепам на ѕидот во твоја чест.Ah, better yet, how about I chew some and I'll stick it on the wall in your honor.
Понекогаш чувствувам како да сум загризал повеќе отколку што можам да изџвакам.Sometimes, I feel like I.. I've bitten on more than I can chew, you know?
Фала, но како што татко ми вика понекогаш загризувам повеќе од тоа што можам да изџвакам.Thanks. But, like my dad says, sometimes I bite off more than I can chew.
- Не им дозволувај на зајаците да ти го изџвакаат лицето.- Don't let those rabbits chew your face off.
Ќе го изџвакаат таму.He's gonna get chewed up out there.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

згази
step on
зинува
open mouth
извитка
twist
измачи
torture
израмнува
flatten
изумува
forget
изучи
study thoroughly
ика
hiccough
исквачи
brood until the baby birds
искорени
eradicate

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'chew':

None found.
Learning languages?