Извика (to exclaim) conjugation

Macedonian
3 examples
This verb can also mean the following: shout out, ejaculate

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
извикам
I exclaim
извикаш
you exclaim
извика
he/she/it exclaims
извикаме
we exclaim
извикате
you all exclaim
извикаат
they exclaim
Future tense
ќе извикам
I will exclaim
ќе извикаш
you will exclaim
ќе извика
he/she/it will exclaim
ќе извикаме
we will exclaim
ќе извикате
you all will exclaim
ќе извикаат
they will exclaim
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би извикал
I (masculine) would have exclaimed
би извикала
I (feminine) would have exclaimed
би извикал
you (masculine) would have exclaimed
би извикала
you (feminine) would have exclaimed
би извикал
he would have exclaimed
би извикала
she would have exclaimed
би извикало
it would have exclaimed
би извикале
we would have exclaimed
би извикале
you all would have exclaimed
би извикале
they would have exclaimed
Past perfect tense
сум извикал
I (masculine) have exclaimed
сум извикала
I (feminine) have exclaimed
си извикал
you (masculine) have exclaimed
си извикала
you (feminine) have exclaimed
е извикал
he has exclaimed
е извикала
she has exclaimed
е извикало
it has exclaimed
сме извикале
we have exclaimed
сте извикале
you all have exclaimed
сум извикале
they have exclaimed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
извикав
I was exclaiming
извикаше
you were exclaiming
извикаше
he/she/it was exclaiming
извикавме
we were exclaiming
извикавте
you all were exclaiming
извикаа
they were exclaiming
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев извикал
I (masculine) had exclaimed
бев извикала
I (feminine) had exclaimed
беше извикал
you (masculine) had exclaimed
беше извикала
you (feminine) had exclaimed
беше извикал
he had exclaimed
беше извикала
she had exclaimed
беше извикало
it had exclaimed
бевме извикале
we had exclaimed
бевте извикале
you all had exclaimed
беа извикале
they had exclaimed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе извикав
I will have exclaimed
ќе извикаше
you will have exclaimed
ќе извикаше
he/she/it will have exclaimed
ќе извикавме
we will have exclaimed
ќе извикавте
you all will have exclaimed
ќе извикаа
they will have exclaimed
Past aorist tense
извикав
I exclaimed
извика
you exclaimed
извика
he/she/it exclaimed
извикавме
we exclaimed
извикавте
you all exclaimed
извикаа
they exclaimed
Imperative tense
-
извикај
you exclaim
-
-
извикајте
you all exclaim
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум извикал
I (masculine) will exclaim
ќе сум извикала
I (feminine) will exclaim
ќе си извикал
you (masculine) will exclaim
ќе си извикала
you (feminine) will exclaim
ќе е извикал
he will exclaim
ќе е извикала
she will exclaim
ќе е извикало
it will exclaim
ќе сме извикале
we will exclaim
ќе сте извикале
you all will exclaim
ќе сум извикале
they will exclaim
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
извикан
exclaiming
exclaiming
exclaiming
извикал
exclaiming
извикала
exclaiming
извикало
exclaiming
извикале
exclaiming
извикал
exclaimed
извикала
exclaimed
извикало
exclaimed
извикале
exclaimed

Examples of извика

Example in MacedonianTranslation in English
Во видео клип со квалитет на мобилен телефон снимен пред пред заминување кон упориштето на ИДИЛ во градот Ал-Рага, јапонскиот новинар Кенџи Гото изјави дека сирискиот народ страда веќе три и пол години, и дека има намера да известува за ИДИЛ и нивните активности во Сирија. „Доста беше,“ тој извика.In a mobile-quality video shot shortly before setting out to ISIS stronghold Al-Raqqa city, Japanese Journalist Kenji Goto said the Syrian people have been suffering for three years and a half, and that he intends to report on ISIS and their actions in Syria. “It’s enough,” he exclaimed.
Тој извика:He exclaims:
А кога забраната не беше имплементирана, Ансам извика:And when the ban was not implemented, Ansam exclaimed:

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

избрка
kick out
изваја
sculpt
извини
excuse
извира
originate
издрка
masturbate
повика
call

Similar but longer

извитка
twist

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'exclaim':

None found.
Learning languages?