Долови (to capture) conjugation

Macedonian
7 examples
This verb can also mean the following: encapsulate

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
доловам
I capture
доловиш
you capture
долови
he/she/it captures
доловиме
we capture
доловите
you all capture
доловат
they capture
Future tense
ќе доловам
I will capture
ќе доловиш
you will capture
ќе долови
he/she/it will capture
ќе доловиме
we will capture
ќе доловите
you all will capture
ќе доловат
they will capture
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би доловил
I (masculine) would have captured
би доловила
I (feminine) would have captured
би доловил
you (masculine) would have captured
би доловила
you (feminine) would have captured
би доловил
he would have captured
би доловила
she would have captured
би доловило
it would have captured
би доловиле
we would have captured
би доловиле
you all would have captured
би доловиле
they would have captured
Past perfect tense
сум доловил
I (masculine) have captured
сум доловила
I (feminine) have captured
си доловил
you (masculine) have captured
си доловила
you (feminine) have captured
е доловил
he has captured
е доловила
she has captured
е доловило
it has captured
сме доловиле
we have captured
сте доловиле
you all have captured
сум доловиле
they have captured
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
доловев
I was capturing
доловеше
you were capturing
доловеше
he/she/it was capturing
доловевме
we were capturing
доловевте
you all were capturing
доловеа
they were capturing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев доловил
I (masculine) had captured
бев доловила
I (feminine) had captured
беше доловил
you (masculine) had captured
беше доловила
you (feminine) had captured
беше доловил
he had captured
беше доловила
she had captured
беше доловило
it had captured
бевме доловиле
we had captured
бевте доловиле
you all had captured
беа доловиле
they had captured
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе доловев
I will have captured
ќе доловеше
you will have captured
ќе доловеше
he/she/it will have captured
ќе доловевме
we will have captured
ќе доловевте
you all will have captured
ќе доловеа
they will have captured
Past aorist tense
доловив
I captured
долови
you captured
долови
he/she/it captured
доловивме
we captured
доловивте
you all captured
доловија
they captured
Imperative tense
-
долови
you capture
-
-
доловете
you all capture
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум доловел
I (masculine) will capture
ќе сум доловела
I (feminine) will capture
ќе си доловел
you (masculine) will capture
ќе си доловела
you (feminine) will capture
ќе е доловел
he will capture
ќе е доловела
she will capture
ќе е доловело
it will capture
ќе сме доловеле
we will capture
ќе сте доловеле
you all will capture
ќе сум доловеле
they will capture
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
доловен
capturing
capturing
capturing
доловел
capturing
доловела
capturing
доловело
capturing
доловеле
capturing
доловил
captured
доловила
captured
доловило
captured
доловиле
captured

Examples of долови

Example in MacedonianTranslation in English
Лебдечката фотографија бара многу напорна работа за да се долови перфектната слика.Levitation photography requires alot of hardwork to capture the perfect shot.
После неколку месеци за некои, а за други неколку години борба - ништо друго не може да ја долови подобро човековата емоција како мигот кога војникот се враќа од должност во странство.After months for some; and years of battle for others - the moment when a soldier returns from duty abroad can capture human emotion like no other.
Има црвенило, што не можам да го доловам.There's a:There's an aura. I can't seem to capture.
Сакав да ја доловам младешката бујност.I wanted to capture the exuberance of youth.
Минатата година на 10-10-10 тие го доловија светското доживување во текот на 24 часовен временски опсег.Last year, on 10-10-10 they captured the world experience during a 24 hour span.
Хоророт кој го видел го доловил во една збирка на фотографии, којашто се прикажува на Фликр.The horror he saw, he captured in a gallery of photographs, he shares on flickr.
Мислам дека си ја доловил разликата на двата света во градов во многу интересна нарација.I think you've really captured the disparity of the two worlds in this city in a highly readable narrative.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

влажни
moisten
дели
divide
деформира
deform
догребе
finish scratching
должи
owe
доминира
dominate
допре
touch
дотури
pour some more
дофрли
throw something that someone is
дружи
spend time with as a

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'capture':

None found.
Learning languages?