Грабнува (to grab) conjugation

Macedonian
6 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
грабнувам
I grab
грабнуваш
you grab
грабнува
he/she/it grabs
грабнуваме
we grab
грабнувате
you all grab
грабнуваат
they grab
Future tense
ќе грабнувам
I will grab
ќе грабнуваш
you will grab
ќе грабнува
he/she/it will grab
ќе грабнуваме
we will grab
ќе грабнувате
you all will grab
ќе грабнуваат
they will grab
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би грабнувал
I (masculine) would have grabbed
би грабнувала
I (feminine) would have grabbed
би грабнувал
you (masculine) would have grabbed
би грабнувала
you (feminine) would have grabbed
би грабнувал
he would have grabbed
би грабнувала
she would have grabbed
би грабнувало
it would have grabbed
би грабнувале
we would have grabbed
би грабнувале
you all would have grabbed
би грабнувале
they would have grabbed
Past perfect tense
сум грабнувал
I (masculine) have grabbed
сум грабнувала
I (feminine) have grabbed
си грабнувал
you (masculine) have grabbed
си грабнувала
you (feminine) have grabbed
е грабнувал
he has grabbed
е грабнувала
she has grabbed
е грабнувало
it has grabbed
сме грабнувале
we have grabbed
сте грабнувале
you all have grabbed
сум грабнувале
they have grabbed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
грабнував
I was grabbing
грабнуваше
you were grabbing
грабнуваше
he/she/it was grabbing
грабнувавме
we were grabbing
грабнувавте
you all were grabbing
грабнуваа
they were grabbing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев грабнувал
I (masculine) had grabbed
бев грабнувала
I (feminine) had grabbed
беше грабнувал
you (masculine) had grabbed
беше грабнувала
you (feminine) had grabbed
беше грабнувал
he had grabbed
беше грабнувала
she had grabbed
беше грабнувало
it had grabbed
бевме грабнувале
we had grabbed
бевте грабнувале
you all had grabbed
беа грабнувале
they had grabbed
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе грабнував
I will have grabbed
ќе грабнуваше
you will have grabbed
ќе грабнуваше
he/she/it will have grabbed
ќе грабнувавме
we will have grabbed
ќе грабнувавте
you all will have grabbed
ќе грабнуваа
they will have grabbed
Past aorist tense
Imperative tense
-
грабнувај
you grab
-
-
грабнувајте
you all grab
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум грабнувал
I (masculine) will grab
ќе сум грабнувала
I (feminine) will grab
ќе си грабнувал
you (masculine) will grab
ќе си грабнувала
you (feminine) will grab
ќе е грабнувал
he will grab
ќе е грабнувала
she will grab
ќе е грабнувало
it will grab
ќе сме грабнувале
we will grab
ќе сте грабнувале
you all will grab
ќе сум грабнувале
they will grab
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
грабнуван
grabbing
грабнувајќи
grabbing
грабнување
grabbing
грабнувал
grabbing
грабнувала
grabbing
грабнувало
grabbing
грабнувале
grabbing
grabbed
grabbed
grabbed
grabbed

Examples of грабнува

Example in MacedonianTranslation in English
Пенсилнек го грабнува сефот во Хорошу (потковица).Pencil neck grabs a lockbox at the Horseshoe.
Знае дека ќе го избркаат надвор, па по пат, грабнува некое јадење од масата.He knows he's getting sent to the doghouse, so on the way, he grabs some food off the kitchen table.
Го грабнувам клучот и и ги отклучувам лисиците.I grab the key and uncuff her.
Не смееш да грабнуваш, нели?You do not grab, do you?
*И ако го клоцаат* *и грабнуваат*If they kicked him and grabbed him
Тие го грабнуваат детето, ја земаат неговата форма, и се придружуваат на среќното семејство од забава?the changeling grabs a kid, assumes its form, joins the happy fam just for kicks?

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'grab':

None found.
Learning languages?