Вметнува (to include) conjugation

Macedonian
This verb can also mean the following: insert, incorporate

Conjugation of вметнува

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
вметнувам
I include
вметнуваш
you include
вметнува
he/she/it includes
вметнуваме
we include
вметнувате
you all include
вметнуваат
they include
Future tense
ќе вметнувам
I will include
ќе вметнуваш
you will include
ќе вметнува
he/she/it will include
ќе вметнуваме
we will include
ќе вметнувате
you all will include
ќе вметнуваат
they will include
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би вметнувал
I (masculine) would have included
би вметнувала
I (feminine) would have included
би вметнувал
you (masculine) would have included
би вметнувала
you (feminine) would have included
би вметнувал
he would have included
би вметнувала
she would have included
би вметнувало
it would have included
би вметнувале
we would have included
би вметнувале
you all would have included
би вметнувале
they would have included
Past perfect tense
сум вметнувал
I (masculine) have included
сум вметнувала
I (feminine) have included
си вметнувал
you (masculine) have included
си вметнувала
you (feminine) have included
е вметнувал
he has included
е вметнувала
she has included
е вметнувало
it has included
сме вметнувале
we have included
сте вметнувале
you all have included
сум вметнувале
they have included
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
вметнував
I was including
вметнуваше
you were including
вметнуваше
he/she/it was including
вметнувавме
we were including
вметнувавте
you all were including
вметнуваа
they were including
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев вметнувал
I (masculine) had included
бев вметнувала
I (feminine) had included
беше вметнувал
you (masculine) had included
беше вметнувала
you (feminine) had included
беше вметнувал
he had included
беше вметнувала
she had included
беше вметнувало
it had included
бевме вметнувале
we had included
бевте вметнувале
you all had included
беа вметнувале
they had included
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе вметнував
I will have included
ќе вметнуваше
you will have included
ќе вметнуваше
he/she/it will have included
ќе вметнувавме
we will have included
ќе вметнувавте
you all will have included
ќе вметнуваа
they will have included
Past aorist tense
Imperative tense
-
вметнувај
you include
-
-
вметнувајте
you all include
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум вметнувал
I (masculine) will include
ќе сум вметнувала
I (feminine) will include
ќе си вметнувал
you (masculine) will include
ќе си вметнувала
you (feminine) will include
ќе е вметнувал
he will include
ќе е вметнувала
she will include
ќе е вметнувало
it will include
ќе сме вметнувале
we will include
ќе сте вметнувале
you all will include
ќе сум вметнувале
they will include
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
вметнуван
including
вметнувајќи
including
вметнување
including
вметнувал
including
вметнувала
including
вметнувало
including
вметнувале
including
included
included
included
included

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

апелира
appeal
вгради
incorporate
вдахнува
inspire
вдоми
give a home to
вети
promise
влегува
enter
влее
pour into
вметне
insert
вмеша
involve
врбува
persuade

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'include':

None found.