Вложува (to invest) conjugation

Macedonian
11 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
вложувам
I invest
вложуваш
you invest
вложува
he/she/it invests
вложуваме
we invest
вложувате
you all invest
вложуваат
they invest
Future tense
ќе вложувам
I will invest
ќе вложуваш
you will invest
ќе вложува
he/she/it will invest
ќе вложуваме
we will invest
ќе вложувате
you all will invest
ќе вложуваат
they will invest
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би вложувал
I (masculine) would have invested
би вложувала
I (feminine) would have invested
би вложувал
you (masculine) would have invested
би вложувала
you (feminine) would have invested
би вложувал
he would have invested
би вложувала
she would have invested
би вложувало
it would have invested
би вложувале
we would have invested
би вложувале
you all would have invested
би вложувале
they would have invested
Past perfect tense
сум вложувал
I (masculine) have invested
сум вложувала
I (feminine) have invested
си вложувал
you (masculine) have invested
си вложувала
you (feminine) have invested
е вложувал
he has invested
е вложувала
she has invested
е вложувало
it has invested
сме вложувале
we have invested
сте вложувале
you all have invested
сум вложувале
they have invested
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
вложував
I was investing
вложуваше
you were investing
вложуваше
he/she/it was investing
вложувавме
we were investing
вложувавте
you all were investing
вложуваа
they were investing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев вложувал
I (masculine) had invested
бев вложувала
I (feminine) had invested
беше вложувал
you (masculine) had invested
беше вложувала
you (feminine) had invested
беше вложувал
he had invested
беше вложувала
she had invested
беше вложувало
it had invested
бевме вложувале
we had invested
бевте вложувале
you all had invested
беа вложувале
they had invested
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе вложував
I will have invested
ќе вложуваше
you will have invested
ќе вложуваше
he/she/it will have invested
ќе вложувавме
we will have invested
ќе вложувавте
you all will have invested
ќе вложуваа
they will have invested
Past aorist tense
Imperative tense
-
вложувај
you invest
-
-
вложувајте
you all invest
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум вложувал
I (masculine) will invest
ќе сум вложувала
I (feminine) will invest
ќе си вложувал
you (masculine) will invest
ќе си вложувала
you (feminine) will invest
ќе е вложувал
he will invest
ќе е вложувала
she will invest
ќе е вложувало
it will invest
ќе сме вложувале
we will invest
ќе сте вложувале
you all will invest
ќе сум вложувале
they will invest
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
вложуван
investing
вложувајќи
investing
вложување
investing
вложувал
investing
вложувала
investing
вложувало
investing
вложувале
investing
invested
invested
invested
invested

Examples of вложува

Example in MacedonianTranslation in English
По војната добил желба да вложува пари во Марсеј.He invested money in Marseilles after the war.
Па, ако вложувам би требало да ја знам приказната.Well, if I'm to invest, I'll need to know the story.
Па, ако вложувам би требало да ја знам приказната. Ах, да.If I'm to invest, I need to know the story.
-Приказна? Па, ако вложувам би требало да ја знам приказната.Well, if I'm to invest, I'll need to know the story.
Не сум видел дека вложуваш во тоа.Because you never seemed that invested.
- Навистина? Не сум видел дека вложуваш во тоа.Because you never seemed that invested.
Вашата компанија првенствено се занимава со телекомуникации, но доста вложувате и во проекти за земјоделството, вклучувајќи и некои во Африка.Okay um, your company is involved primarily in the telecommunications sector. Yet you also invest in numerous agricultural projects. Including several in Africa.
Денес, одгледувачите мора да вложуваат во нови видови растенија што ќе ги задоволатToday, breeders must invest in new varieties that meet the criteria of quality, adaptation to the environment, productivity and
Парите од продажбата, сигурно се вложуваат некаде.And with the money he earns he must invest in something.
САД го финансирале поголемиот дел од конфликтот во последните години, вложувајќи од 2000-та година до сега, 9 милијарди американски долари главно наменети за зајакнување на безбедносните сили на Колумбија.The United States has financed much of the conflict in recent years, investing $9 billion since 2000—much of it to bolster Colombia’s security forces.
Би се обидела да објаснам дека проектот за спасување на светот, залуден или не, вреден е за вложување, г-дине Дагет.I could try explaining that a save-the-world project, vain or not is worth investing in, Mr. Daggett.

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

влегува
enter
влошува
worsen

Similar but longer

Not found
We have none.

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'invest':

None found.
Learning languages?