Вандализира (to vandalize) conjugation

Macedonian
3 examples

Conjugation of eiti

јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Present tense
вандализирам
I vandalize
вандализираш
you vandalize
вандализира
he/she/it vandalizes
вандализираме
we vandalize
вандализирате
you all vandalize
вандализираат
they vandalize
Future tense
ќе вандализирам
I will vandalize
ќе вандализираш
you will vandalize
ќе вандализира
he/she/it will vandalize
ќе вандализираме
we will vandalize
ќе вандализирате
you all will vandalize
ќе вандализираат
they will vandalize
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Conditional mood
би вандализирал
I (masculine) would have vandalized
би вандализирала
I (feminine) would have vandalized
би вандализирал
you (masculine) would have vandalized
би вандализирала
you (feminine) would have vandalized
би вандализирал
he would have vandalized
би вандализирала
she would have vandalized
би вандализирало
it would have vandalized
би вандализирале
we would have vandalized
би вандализирале
you all would have vandalized
би вандализирале
they would have vandalized
Past perfect tense
сум вандализирал
I (masculine) have vandalized
сум вандализирала
I (feminine) have vandalized
си вандализирал
you (masculine) have vandalized
си вандализирала
you (feminine) have vandalized
е вандализирал
he has vandalized
е вандализирала
she has vandalized
е вандализирало
it has vandalized
сме вандализирале
we have vandalized
сте вандализирале
you all have vandalized
сум вандализирале
they have vandalized
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Past impf. tense
вандализирав
I was vandalizing
вандализираше
you were vandalizing
вандализираше
he/she/it was vandalizing
вандализиравме
we were vandalizing
вандализиравте
you all were vandalizing
вандализираа
they were vandalizing
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Past pluperfect tense
бев вандализирал
I (masculine) had vandalized
бев вандализирала
I (feminine) had vandalized
беше вандализирал
you (masculine) had vandalized
беше вандализирала
you (feminine) had vandalized
беше вандализирал
he had vandalized
беше вандализирала
she had vandalized
беше вандализирало
it had vandalized
бевме вандализирале
we had vandalized
бевте вандализирале
you all had vandalized
беа вандализирале
they had vandalized
јас
ти
т(ој/аа/оа)
ние
вие
тие
Future perfect tense
ќе вандализирав
I will have vandalized
ќе вандализираше
you will have vandalized
ќе вандализираше
he/she/it will have vandalized
ќе вандализиравме
we will have vandalized
ќе вандализиравте
you all will have vandalized
ќе вандализираа
they will have vandalized
Past aorist tense
Imperative tense
-
вандализирај
you vandalize
-
-
вандализирајте
you all vandalize
-
јас
јас
ти
ти
тој
таа
тоа
ние
вие
тие
Future reported tense
ќе сум вандализирал
I (masculine) will vandalize
ќе сум вандализирала
I (feminine) will vandalize
ќе си вандализирал
you (masculine) will vandalize
ќе си вандализирала
you (feminine) will vandalize
ќе е вандализирал
he will vandalize
ќе е вандализирала
she will vandalize
ќе е вандализирало
it will vandalize
ќе сме вандализирале
we will vandalize
ќе сте вандализирале
you all will vandalize
ќе сум вандализирале
they will vandalize
adjectival participle
adverbial participle
verbal noun
imperfective participle (masculine)
imperfective participle (feminine)
imperfective participle (neuter)
imperfective participle (plural)
aorist participle (masculine)
aorist participle (feminine)
aorist participle (neuter)
aorist participle (plural)
Other
вандализиран
vandalizing
вандализирајќи
vandalizing
вандализирање
vandalizing
вандализирал
vandalizing
вандализирала
vandalizing
вандализирало
vandalizing
вандализирале
vandalizing
vandalized
vandalized
vandalized
vandalized

Examples of вандализира

Example in MacedonianTranslation in English
Но, слушај, сега возрасните мора да ја испратат мајка ти во затвор.. освен ако некој друг не сака да облече костим од Ноќта на вештерките и да ја вандализира судницата.But, listen, right now, the grown-ups have to send your mommy to jail... unless someone else wants to put on a Halloween costume and vandalize the courtroom?
Пробај во меѓувреме да не вандализираш уште некој школски имот.Try not to vandalize any more schools in the meantime.
Дојдени сте да вандализирате?You've come to vandalize?

More Macedonian verbs

Related

Not found
We have none.

Similar

Not found
We have none.

Similar but longer

Not found
We have none.

Random

аплицира
apply
бања
bathe
бидне
happen
блада
rave
боледува
be sick
бранува
stir
бучи
produce noise
валка
soil
вари
cook in boiling water
вели
say

Other Macedonian verbs with the meaning similar to 'vandalize':

None found.
Learning languages?