Provoj conjugation

Conjugate provoj - try

Present tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
provoj I try
Ti
provon you try
A(i/jo)
provon he/she/it tries
Ne
provojmë we try
Ju
provoni you all try
At(a/o)
provojnë they try

Past tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
provova I tried
Ti
provove you tried
A(i/jo)
provoi he/she/it tried
Ne
provuam we tried
Ju
provuat you all tried
At(a/o)
provuan they tried

Future tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
do të provoj I will try
Ti
do të provosh you will try
A(i/jo)
do të provojë he/she/it will try
Ne
do të provojmë we will try
Ju
do të provoni you all will try
At(a/o)
do të provojnë they will try

Imperative tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Ti
provo you try
Ju
provoni you all try

Present imperfect tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
provoja I was trying
Ti
provoje you were trying
A(i/jo)
provonte he/she/it was trying
Ne
provonim we were trying
Ju
provonit you all were trying
At(a/o)
provonin they were trying

Past perfect tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
kam provuar I have tried
Ti
ke provuar you have tried
A(i/jo)
ka provuar he/she/it has tried
Ne
kemi provuar we have tried
Ju
keni provuar you all have tried
At(a/o)
kanë provuar they have tried

Past pluperfect tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
pata provuar I had tried
Ti
pate provuar you had tried
A(i/jo)
pati provuar he/she/it had tried
Ne
patëm provuar we had tried
Ju
patët provuar you all had tried
At(a/o)
patën provuar they had tried

Future perfect tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
do të kem provuar I will have tried
Ti
do të kesh provuar you will have tried
A(i/jo)
do të ketë provuar he/she/it will have tried
Ne
do të kemi provuar we will have tried
Ju
do të keni provuar you all will have tried
At(a/o)
do të kenë provuar they will have tried

Subjunctive present tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
të provoj I try
Ti
të provosh you try
A(i/jo)
të provojë he/she/it try
Ne
të provojmë we try
Ju
të provoni you all try
At(a/o)
të provojnë they try

Subjunctive past tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
të provoja I try
Ti
të provoje you try
A(i/jo)
të provonte he/she/it try
Ne
të provonim we try
Ju
të provonit you all try
At(a/o)
të provonin they try

Subjunctive past perfect tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
të kem provuar I have tried
Ti
të kesh provuar you have tried
A(i/jo)
të ketë provuar he/she/it have tried
Ne
të kemi provuar we have tried
Ju
të keni provuar you all have tried
At(a/o)
të kenë provuar they have tried

Subjunctive past pluperfect tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
të kisha provuar I have tried
Ti
të kishe provuar you have tried
A(i/jo)
të kishte provuar he/she/it have tried
Ne
të kishim provuar we have tried
Ju
të kishit provuar you all have tried
At(a/o)
të kishin provuar they have tried

Conditional present tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
do të provoja I would try
Ti
do të provoje you would try
A(i/jo)
do të provonte he/she/it would try
Ne
do të provonim we would try
Ju
do të provonit you all would try
At(a/o)
do të provonin they would try

Conditional past perfect tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
do të kisha provuar I would have tried
Ti
do të kishe provuar you would have tried
A(i/jo)
do të kishte provuar he/she/it would have tried
Ne
do të kishim provuar we would have tried
Ju
do të kishit provuar you all would have tried
At(a/o)
do të kishin provuar they would have tried

Optative present tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
provofsha I may try
Ti
provofsh you may try
A(i/jo)
provoftë he/she/it may try
Ne
provofshim we may try
Ju
provofshit you all may try
At(a/o)
provofshin they may try

Optative past perfect tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
paça provuar I may have tried
Ti
paç provuar you may have tried
A(i/jo)
pastë provuar he/she/it may have tried
Ne
paçim provuar we may have tried
Ju
paçit provuar you all may have tried
At(a/o)
paçin provuar they may have tried

Admirative present tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
provuakam I (apparently) try
Ti
provuake you (apparently) try
A(i/jo)
provuaka he/she/it (apparently) tries
Ne
provuakemi we (apparently) try
Ju
provuakeni you all (apparently) try
At(a/o)
provuakan they (apparently) try

Admirative past tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
provuakësha I (apparently) tried
Ti
provuakëshe you (apparently) tried
A(i/jo)
provuakësh he/she/it (apparently) tried
Ne
provuakëshim we (apparently) tried
Ju
provuakëshit you all (apparently) tried
At(a/o)
provuakëshin they (apparently) tried

Admirative past perfect tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
paskam provuar I (apparently) have tried
Ti
paske provuar you (apparently) have tried
A(i/jo)
paska provuar he/she/it (apparently) has tried
Ne
paskemi provuar we (apparently) have tried
Ju
paskeni provuar you all (apparently) have tried
At(a/o)
paskan provuar they (apparently) have tried

Admirative pluperfect tense

Albanian FormEnglish TranslationEx.
Unë
paskësha provuar I (apparently) had tried
Ti
paskëshe provuar you (apparently) had tried
A(i/jo)
paskësh provuar he/she/it (apparently) had tried
Ne
paskëshim provuar we (apparently) had tried
Ju
paskëshit provuar you all (apparently) had tried
At(a/o)
paskëshin provuar they (apparently) had tried

Other

Albanian FormEnglish TranslationEx.
participle
provuar tried
gerund present
duke provuar trying
gerund past
duke pasë provuar having tried

Feedback: Noticed a mistake? Have a suggestion?

Have you noticed a mistake or a bug here somewhere on this page? Have ideas how we can improve our content? Submit a request for us and we will do our best to take your feedback into account!

Usage information for provoj

Examples of provoj

Example in AlbanianTranslation in EnglishFm.
Është koha për të provuar pjekësen e re.Time to try out my new deep fryer.
Fizikisht, sepse shoh njerëz që janë shumë të turpshëm për të provuar gjëra të rejaI mean, physically, I see people who are too timid to try anything new.
Tani, më e lehta për ty është për të provuar veten... është që të përpiqesh të kujtosh se si ke ardhur në këtë hotel.Now, the easiest for you to test yourself... is to try to remember how you arrived at this hotel.
Kam nja dy metoda për të provuar.I have a couple of methods to try out.
Ju falemnderit, zoteri. Me vjen mire... qe me ne fund munda t'i provoj te gjitha keto paisje.Thank you sir, I'm finally able to try out all my toys at last.
- Unë do të provoj helmeten.- I'll try the helmet.
Mund ta provoj.I can try.
Do e provoj.- I'll try it.
Po. Dhe dua që të provoj atë që ata quajnë "bukë pite".I also want to try something called "pita bread."
Ti provon ti shesësh atyre gjëra.You try to sell them things.
Dua ta shoh tek ai provon.I'd like to see him try.
Po menduan që as nuk e provon, je në telashe.Remember, if they think you're not trying, you're in trouble.
Cili është pozicioni që mund të provojmë?- Which position should we try?
provojmë.Let`s try.
Pra, si fillim të provojmë me dy minuta.So let's try two minutes.
provojmë përsëri.Let's try it again.
Doni të provoni pistoletën? Vetëm dalim jashtë. Shkojmë.- You wanna try the pistol, step out back.
Ju provoni mire!You try to be nice!
Përse nuk e provoni edhe ju se si ndihesh kur të nxjerr përjashta edhe Spanja?Why don't you try having your people Being thrown out of Spain?!
Ju lutemi provoni të paktën lojën e tenisit.Please, at least try the tennis game.
Mbyllni syte dhe provoni te imagjinoni pergjithmoneClose your eyes and try to imagine it: Forever:
Dhe ata provojnë të shesin ty gjëra.And they try to sell you things.
T'juu japim kolegëve të mi rastin që ta provojnë Korridorin.Give my colleagues a chance to try out the Corridor.
-Shef Sunday... . . .ne kemi çdo kuzhinier dhe Iustrues që mendojnë se do të jenë në rradhë. . . ... ta provojnë një pengesë si kjo, pra ju ndëgjoni.Chief Sunday, we have every cook and shine boy in this camp... thinking they'll be next to try a stunt like this. So you listen up.
Nëse Terneri dhe Dalton provojnë të ikin sonte, do t'i kapim.If Turner and Dalton try to leave Seattle tonight, we'll catch them.
Të gjitha vajzat e tjera kanë pasur frikë ta provojnë.All the other girls have been too afraid to try.
Unë e provova këtë natën e kaluar, dhe nuk munda ta them asnjë fjalë.I tried that last night, and I couldn`t say a word.
I provova djemt e zinjë.I tried black guys.
l provova të gjitha.I've tried everything.
Ti provove një fuqi të lashtë.You tried one ancient power. It failed.
Ti provove ta vrasësh nënën time, Sara Konor.You tried killing my mother, Sarah Connor.
Ti provove ta vrasësh veten!You tried to kill yourself!
Lejomë të bëj një rezyme... Ti provove të më vrasësh. Unë u mbrojta.You tried to kill me, I defended myself, you died.
Duke parë edhe faktin që në ditën e dytë provove t'ja mbathje.Especially considering you tried to escape your second day here.
Ajo provoi ta hudhte në banjën e vajzave.She tried to dispose of it in the girls' bathroom.
Qelbësira sapo provoi të ma hiqte kokën.Son of a bitch just tried to take my head off.
Në Romën e vjetër kur një njeri provoi të korruptonte mbi rregull ligjor... ia prenë hundën dhe ia futën në një qese, Që ia dhanë një kafshe të egër dhe kjo e hodhi në lumë.In Roman times, when a fellow tried to bribe a public official, they would cut off his nose, sew him in a bag with a wild animal, and throw that bag in the river.
Nuk e provuam atje.We never tried that.
Besoj se problemi zgjidhet brënda disa sekondash. - Po, po, e provuam dhe atë.It figures the probability where the wheels will end within 3 digits. Yeah, we-we tried that.
-Epo, e provuam "e çara e madhe me erë" por kjo i bënte të gjithë që të qeshnin.- Well we tried, 'big smelly crack', - but uh, it just made everybody giggle.
Çdo gjë provuam, Anna.We tried everything, Anna.
Me kohën unë u rrita, ishte një xhiro prej 30 miliardë dollar viti, tek parkimi... duke lëvizur për te aeroporti... dhe më besoni, ne provuam të vjedhim çdo copë të saj.[ Ballad Continues In Background ] [HENRY] By the time I grew up, there was 30 billion a year in cargo... ... moving through Idlewild Airport, and we tried to steal every bit of it.
Të cilit ti e Hendricksi... dhe të tjerët nuk provuat ti ndihmoni.The one that you and Hendricks... and all the others never once tried to help.
Tani, ju provuat ti ikni një orficeri... sepse e keni marrë një qantë me pejon nga një shef meksikano-indian... I cili ka menduar se kjo do të ndihmoj në shërimin e shokut tuaj?Now, you tried to outrun an officer of the law... because you obtained a bag of peyote from a Mexican Indian chief... who thought it would help treat your friend's terminal illness?
Ju provuat diçka por pa rezultat.You've tried something.
Së paku provuat.At least you tried.
Kur isha 13 vjeç, provuan perseri.When I was 13, they tried again.
Ju nuk më pëlqeni mua, por këta djemtë tjerë provuan të më mbysnin.You might not like me, but those other guys tried to kill me.
Babai yt, gjyshi, dhe stërgjyshi, të gjithë provuan dhe dështuan.Your father, grandfather, and great-grandfather all tried and failed.
Egjiptianët e provuan... por s'mund t'i marrësh paratë me vete.You never see a U-Haul behind a hearse, Ryder. /The Egyptians tried it.
Ky evolucion do të provoj të të bind...These evolutionists will try to persuade you...
Por do të provoj.But I will try.
Krisht, ndoshta do të provoj paksa nga Xanaxi yt.Jesus Christ, maybe I will try some of your Xanax.
Të gjitha duart e vjetra do të provojnë fatin e tyre duke kërkuar një mostër trofesh sërish këtë vit.All the old hands will try their luck hooking a trophy specimen again this year.
Ndoshta ata do të provojnë që ta rindërtojnë pamjen e botës tënde.Maybe they will try to rebuild your world view.
Të gjitha duart e vjetra do të provojnë fatin e tyre duke kërkuar një mostër trofesh sërish këtë vit. Unë?All the old hands will try their luck hooking a trophy specimen again this year.
- Ti prit këtu... ...dhe provo të lëvizësh ca gurë që të mund të kthehemi.- You wait here... ...and try and shift some of this rock so we can get back through.
Kurrë mos provo të ma shpëtosh jetën.Never try to save my life again.
provo!- You try me.
Mos provo, e dashur, sepse është e mbyIIur.Don't even try, girlfriend, because it's locked.
Shumë mirë, por provo, mirë?Tsk, that's very sweet, but try, okay?
Unë po provoja të bind tërë botën se ekziston.Here I was trying to convince the whole world you existed.
Po provoja të arrij Derekun, dhe ai zakonisht më thërret tani.I was trying to reach Derek, and he usually calls me by now.
Unë po provoja të bind tërë botën se ekziston. Por çka në të vëretë provoja të bëj ishte ti bind ata që unë ekzistoj.Here I was trying to convince the whole world you existed. but what I was really trying to do was convince them that I exist.
Po provoja të të përqafoj.I was trying to give you a hug.
Po provoja ta zbuloja.I was trying to figure her out.
Ti nuk do ta kishe shkruar më mirë një letër që pqerleshet në menyrë më të dhunshmë më klimën aktuale po të provoje.You couldn't write a paper that clashes more violently with the current climate if you were trying.
Po provoje gjëra të tjera.You were trying other things.
Ai po provonte të më vriste.He was trying to kill me.
Nuk mund ta shpjegoj, por sikur dikush të provonte të më..Look, I can't explain it, but I thought if somebody was trying to...
Ai po provonte ta ndihmonte.He was trying to help her.
Ai provonte të më bindëte mua të shkojëHe was trying to convince me to go
Ne po provonim të bëjmë diçka të rëndësishme.We were trying to make something important.
SERBlAN LlNES Mendon se ata po provonin të merrnin prap kanalin?You think they were trying to take back the trench?
Ne po provonin që ta bënim këtë të dukej sikurse ka shumë anëtarë.We were trying to make it look like there were lots of members.
Këtë po provonin ta bënin- të bënin më shumë adhurues amerikan të hynin dhe ta përvetësonin.That's what they were trying to do- to have more of the American fans come in and embrace it.
Ata po provonin të gjenin një mënyrë që Boni të vrasë një origjinal pa përdorur kamën.They were trying to see if Bonnie could find a way to kill an Original without a dagger.
Po provonin që ta vrisnin.They were trying to kill it.
I kam provuar vetë. Për këtë lëkura ime po shëndrinë.I have tried on myself. that's why my skin is shining.
Duhet të më besosh, kam provuar.I can't get over it, you have to believe me... - I have tried.
I kam provuar vetë.I have tried on myself.
Dhe derisa konkurrenti ynë kryesor Kobayashi ka provuar dizajne të ngjajshme, vetëm Pinwheel ka qenë ne gjendje të tejkalon mospranimin kimik të një implanti bio-eksploziv.And while our major competitor Kobayashi has tried similar designs, only Pinwheel has been able to overcome the chemical rejection of a bio-explosive implant.
Gjithkush ka provuar.Everyone has tried.
E kemi provuar shumë herë.We have tried, many times.
Të paktën do ta kemi provuar.At least we will have tried it.
Cyborgët e tjerë e kanë provuar atë dhe dështuan.Other cyborgs have tried it and failed.
Disa njerëz e ndiejnë që i kanë provuar të gjitha dhe e shohin vetëm si një mundësi të vetme për shëndetësi.Some people, however, feel that they have tried everything... ...and see only one remaining option... ...as their last hope for health.
E di sa të tjerë e kanë provuar këtë?You know how many have tried it?
Që nga koha e stërgjyshit tonë legjendarë, Gjingis Kan, një mori të pushtuesvetë huaj kanë provuar të pushtojnë këtë vend dhe t'i japin fund mënyrës së jetesës sonë paqësore.Since the time of our legendary ancestor, Genghis Khan, hordes of foreign invaders have tried to conquer this land... and put an end to our peaceful Way of life.
E pra, shumë prej grave kanë provuar për të ndryshuar këtë.Well, plenty of women have tried to change that.
- Unë do të provoj helmeten.- I'll try the helmet.
Po. Dhe dua që të provoj atë që ata quajnë "bukë pite".I also want to try something called "pita bread."
Kjartë, kupton ...se është dashur të provoj.You understand, of course... ...l had to try.
- Ndoshta mund të provoj-- - Jo.-Maybe I could try to-- -No.
Ok? Tani dua të provosh diçka tjetër.- I want you to try something now.
Nëse ndjen me gjithë qenien tënde se vërtet je i zbrazët, atëherë të këshilloj të provosh edhe një herë.If you feel with all your being that you really are empty, then I advise you to try once more.
Do të provosh?Do you want to try?
Oh, hej, pra... do të provosh diçka?Oh, hey, so, uh... you want to try something?
Ai do të provojë që të mbajë lidhjen me kundërshtarin tonë.He'll keep trying to contact his master.
Do të provojë të lajmërojmë armiqtë tanë.Will try to notify our foes.
Mendoj se duhet t'i japim mundësinë mamit të provojë petullat tona speciale.I think Mommy should get a chance to try some of your special pancakes.
- Negativ. T-1000 patjetër do të provojë te ju gjejë atje.The T-1000 would defiinitely try to reacquire you there.
Cili është pozicioni që mund të provojmë?- Which position should we try?
Pra, si fillim të provojmë me dy minuta.So let's try two minutes.
Le të provojmë një ushtrim frymëmarrje.Let's try a breathing exercise.
Do të provojmë dhe ti flasim asaj për atë, mos u brengos.We'll try and talk her into it, don't worry.
- Me kohë, ne mund të provojmë prap, të betohem.- In time, we can try again, I swear.
Doni të provoni pistoletën? Vetëm dalim jashtë. Shkojmë.- You wanna try the pistol, step out back.
Çfarë, kush do jete levizja juaj përfundimtare? duate them. ju do te keni vajzen e Bridger dhe të provoni te hapni kasaforten time? dua te them se kjo... është shumë poetike por unë nuk e kuptoj.What, what, what was y-your final move? I mean, you were going to have Bridger's daughter come in and try to crack my safe? I mean, that's... that's very poetic and all, but I just don't see it.
Dhe... ...nëse doni të provoni diçka të re... ...do t'ju kushtojë më shumë.And... ...if there's anything new you want to try... ...it will cost you extra.
Dëshironi të provoni...Would you like to try?
Unë gjithnjë duan të provoni një gjë.I always want to try one thing.
Mendon se njerëzit s'duhet të provojnë të bëjnë gjëra, prej moshës?Yeah, but you think I ought to stop trying things cause you've had a few too many birthdays.
Të gjitha duart e vjetra do të provojnë fatin e tyre duke kërkuar një mostër trofesh sërish këtë vit.All the old hands will try their luck hooking a trophy specimen again this year.
Ata kanë telefonin, pra ata do të provojnë të gjurmojnë mesazhet dhe pa Petersonin.They've got the phone, so they'll try and trace the messages without Peterson.
Le të provojnë të tregojnë që ai është krim, e ne do të provojmë të tregojmë që ajo është drejtësi njerëzore.Let them keep trying to prove this is a crime, and we'll keep proving it's a civil rights issue.
Ata nuk do të provojnë të bëjnë asgjë.Do not try anything.
Nuk mund të vendosja ti Iëshoi apo të provoja diçka të re...Thank you. I couldn't decide whether to keep it up or try something new.
I vetmi burim që do të kisha për gjashtë muaj... ...do të ishin gjashtë skanerat e mi, të cilët ende mund të provoja t’i shisja.The only resource I would have for six months... ... would be my six scanners, which I could still try to sell.
Gjithmonë doja të provoja një ndryshe nga ty dhe kurrë s'ia pata arriturI wanted to try someone new to you and I never got to.
Do të doja të provoja këtë.I'd like to try this on. - Really?
Është...Desha vetëm të provoja se a mund të shkruaja diçka që duket si vërtetë.It's, uh... I was just tryin' to see if I could write something that seemed true.
Çfarë po përpiqeshe të provoje?What were you trying to prove?
Dëgjo, unë nuk dua të të mësoj se si të japësh mësim, por... mbase do të ishte mirë të provoje ndonjë akullthyes.Listen, I don't wanna tell you how to run your class, but maybe it might be fun to try some ice breakers.
Dejvi sa do të provonte shënjestrën e tij!Dave was just about to try out his pitching arm !
Nuk mund ta shpjegoj, por sikur dikush të provonte të më..Look, I can't explain it, but I thought if somebody was trying to...
E dija që njëri nga ju do të provonte të më ndalte.I knew one of you would try to stop me.
Dejvi sa do të provonte shënjestrën e tij! - Hajde, Dejv.Dave was just about to try out his pitching arm!
Dhe qëkur ju nuk ishin të gatshëm as të provonit të shkatërronit portën, nuk më latë zgjidhje.And since you were unwilling to even try to destroy the gate, you left me no choice.
P.sh se si, um, se si ata kanë menduar që ka edhe dimensione tjera, e di, botë tjera-- përreth nesh, dhe sesi donin të provonin të bënin, um, një dritare-- ku mund të shikonin dhe të shihnin se çka ka në anën tjetër.Like howthey, um, howthey thought that there were other dimensions, you know, other... other worlds all around us, and howtheywanted to try and make, um, a window... you know, so they could look through and see whats on the other side.
Ata duhej të provonin këtë këtu.We should try it here too.
Duhej të kisha provuar hipnotizmin.I should have tried hypnotism.
Duhet të kishim provuar portën numër dy.Think we should have tried door number two.
E dija që njëri nga ju do të provonte të më ndalte.I knew one of you would try to stop me.
Kam provuar shume marka.I've tried many brands.
E kam provuar.I tried.
Dijeta e doktorit është provuar në mua.A diet doctor tried it on me once.
Unë kam provuar të hyj në komunikim me ty pra shumë kohë. . . . . .por telefoni yt ishte i hequr.I tried to get in touch with you so many times. . . . . .but your phone was off the hook.
E pra, kam provuar, por kam pasur probleme për të levizur buzët e mia të reja ...Well, I tried to, but I had trouble moving my new lips.
Një grup shkenctarësh të raketave nga LA... ...janë duke provuar të thejnë rekordin e shpejtësisë në tokë.- What's going on? - Some rocket scientists from L.A.... they're trying to break the land speed record.
Nuk ishim duke provuar për ta kapur Aidid. lshim duke provuar të të kapim ty.We weren't trying to catch Aidid. We were trying to catch you. Me?
Ajo eshte vetem duke provuar t`na ndihmoje.She's just trying to help.
Une isha duke provuar ti vendosi ata femije Ne shtepi te mire per 15 vjet Dhe ne shumicen e rasteve, Une nuk kam sukses.I've been trying to place kids in good homes for 15 years and most of the time, I'm not successful.

Questions and answers about provoj conjugation

Still don't understand something? Ask and receive a reply!

Ask us a question about this word and get it replied to here. Questions are answered by experienced language speakers.

Ask question about provoj
Work in progress

Help us become the best conjugation resource. Find out more.

Play Albanian conjugation game!

Practice Albanian verb conjugation with real sentences in our free game. Try now!

Tip: CTRL + M for navigation!

You can access a quick navigation menu with the shortcut 'CTRL + M'.

Learn languages with our Interlinear books!

Check out our new product - novel subtitled books in many languages to get reading practice!

Try out

Receive most useful verbs, tips and other info free!

Select the language(s) you're interested in

Similar verbs

VerbTranslation
Same length:
pranojaccept

Do you know these verbs?

VerbTranslation
biefall
kamhave
kërcejdance
kuptojunderstand
notojswim
pranojaccept
propozojpropose
pshurrpiss
sakrifikojsacrifice
shkretojdestroy