Пешачи conjugation

Conjugate пешачи - walk

Present tense

Macedonian FormEnglish TranslationEx.
јас
пешачам I walk
ти
пешачиш you walk
т(ој/аа/оа)
пешачи he/she/it walks
ние
пешачиме we walk
вие
пешачите you all walk
тие
пешачат they walk

Past aorist tense

Past aorist of the verb пешачи has no forms.

Past imperfect tense

Macedonian FormEnglish TranslationEx.
јас
пешачев I was walking
ти
пешачеше you were walking
т(ој/аа/оа)
пешачеше he/she/it was walking
ние
пешачевме we were walking
вие
пешачевте you all were walking
тие
пешачеа they were walking

Future tense

Macedonian FormEnglish TranslationEx.
јас
ќе пешачам I will walk
ти
ќе пешачиш you will walk
т(ој/аа/оа)
ќе пешачи he/she/it will walk
ние
ќе пешачиме we will walk
вие
ќе пешачите you all will walk
тие
ќе пешачат they will walk

Future perfect tense

Macedonian FormEnglish TranslationEx.
јас
ќе пешачев I will have walked
ти
ќе пешачеше you will have walked
т(ој/аа/оа)
ќе пешачеше he/she/it will have walked
ние
ќе пешачевме we will have walked
вие
ќе пешачевте you all will have walked
тие
ќе пешачеа they will have walked

Imperative tense

Macedonian FormEnglish TranslationEx.
ти
пешачи you walk
вие
пешачете you all walk

Past perfect tense

Macedonian FormEnglish TranslationEx.
јас
сум пешачел I (masculine) have walked
јас
сум пешачела I (feminine) have walked
ти
си пешачел you (masculine) have walked
ти
си пешачела you (feminine) have walked
тој
е пешачел he has walked
таа
е пешачела she has walked
тоа
е пешачело it has walked
ние
сме пешачеле we have walked
вие
сте пешачеле you all have walked
тие
сум пешачеле they have walked

Past pluperfect tense

Macedonian FormEnglish TranslationEx.
јас
бев пешачел I (masculine) had walked
јас
бев пешачела I (feminine) had walked
ти
беше пешачел you (masculine) had walked
ти
беше пешачела you (feminine) had walked
тој
беше пешачел he had walked
таа
беше пешачела she had walked
тоа
беше пешачело it had walked
ние
бевме пешачеле we had walked
вие
бевте пешачеле you all had walked
тие
беа пешачеле they had walked

Conditional mood

Macedonian FormEnglish TranslationEx.
јас
би пешачел I (masculine) would have walked
јас
би пешачела I (feminine) would have walked
ти
би пешачел you (masculine) would have walked
ти
би пешачела you (feminine) would have walked
тој
би пешачел he would have walked
таа
би пешачела she would have walked
тоа
би пешачело it would have walked
ние
би пешачеле we would have walked
вие
би пешачеле you all would have walked
тие
би пешачеле they would have walked

Future reported tense

Macedonian FormEnglish TranslationEx.
јас
ќе сум пешачел I (masculine) will walk
јас
ќе сум пешачела I (feminine) will walk
ти
ќе си пешачел you (masculine) will walk
ти
ќе си пешачела you (feminine) will walk
тој
ќе е пешачел he will walk
таа
ќе е пешачела she will walk
тоа
ќе е пешачело it will walk
ние
ќе сме пешачеле we will walk
вие
ќе сте пешачеле you all will walk
тие
ќе сум пешачеле they will walk

Other

Other of the verb пешачи has no forms.

Feedback: Noticed a mistake? Have a suggestion?

Have you noticed a mistake or a bug here somewhere on this page? Have ideas how we can improve our content? Submit a request for us and we will do our best to take your feedback into account!

Usage information for пешачи

This verb can also mean the following: go by foot

Examples of пешачи

Example in MacedonianTranslation in EnglishFm.
Да се пешачи – да не се пешачиWalk - don't walk
Доколку жената е многу мотивирана и дисциплинирана да работи во нејзиниот дом, не секоја жена може лесно да го среди распоредот за да излезе и да пешачи или да организира превоз и да плати трошоци за да се запише во приватен фитнес-центар.Unless a woman is very motivated and disciplined to work out within her home, not every woman can easily arrange her schedule to go out and walk or organize transport and pay the fees to join a private fitness center.
@DrSsebo Кога ќе биде ослободен и кога ќе реши да пешачи до дома, ќе биде ли пак уапсен? или однесен со полициски превоз #пешачење до работа #пешачење во Уганда@DrSsebo So when he is released and decides to walk home will he be arrested again? or goin back on police transpot #walk2work #ugandawalks
Нека пешачи.Her ass can walk.
Одеше да пешачи.He'd take walks.
сè уште пешачам како и сите други во Токио, возовите застанаа а такси возилата се преполни. на автобуските линии чекаат редици луѓе. морам да одам на север но заглавен сум во Токио. #quake12still walking like everyone else in Tokyo. trains stopped. taxis full. long lines at bus stops. need to get north but stuck in Tokyo. #quake12
Сакам да пешачам.I want to walk.
Колку блокови треба да пешачам?How many blocks I need to walk?
Доволно е близу за да пешачам од тука.It's close enough to walk from here.
Чекај, нема да пешачам.I'm not walking one foot--
Прво, скоро да нема пристојни патеки за пешачење, правејќи го целото искуство ‘обиди се да не бидеш прегазен од автомобил додека пешачиш покрај патот' вежба..First, there are hardly any decent paths for pedestrians to walk on, making the whole experience a 'try not to get hit by car as you walk on side of road' exercise.
Значи во #Уганда доколку немаш пари и решиш утре да #пешачиш до работа, претпоставувам дека треба да знаеш дека ќе поминеш некое време во притвор.So in #uganda if u hv no money and decide to #walk2work tomorrow I guess you will be looking at some jail time.
Ќе мора да пешачиш. -Да.- There will be walking.
Ако те видам тука уште еднаш. Ќе те натерам да пешачиш до дома.I see you down here again, I'll make you walk home.
Не можеш да пешачиш до дома.You can't walk all the way home.
Можеби треба да пешачиме.Maybe we should just walk.
- Ќе мораме да пешачиме.- We've got to walk.
Сега ќе пешачиме. Едноставно е.Now we're just going to walk.
Не, и ние одиме на еден прием само два блока подалеку, па... Ќе пешачиме.Remember, we're going to a party just a few blocks away, so we'll walk.
Да. - Ќе пешачиме?And we are walking?
Требаше да пешачите 30 километри до школо по снег без чевли. ...луѓето се грижеа што се случува во светот.You had to walk 20 miles to school in the snow with no shoes? ...people cared about what went on in the world.
-Рано е.Можете да пешачите.- It's early. You can walk.
Не можете да пешачите до Северниот пол.You can't walk to the North Pole. It's too far.
Ќе пешачите до аеродромот?But, You can not walk to the airport!
За возрасните жени кои сакаат да пешачат или да вежбаат во мир?Hell, for grown women who just want to walk, or exercise in peace?
Ќе започнеме со Aмаро, кој ги жали сите посетители кои се во Бахреин за Формула еден Гранд При што се одржува во моментов, размислувајќи дека тие можеби и се обидуваат да пешачат наоколу:We start with Ammaro, who feels sorry for all the visitors currently in Bahrain for the Formula One Grand Prix currently taking place, who imagine they might be able to walk around:
Возејќи околу Манама гледам случајни минувачи од разни националности како пешачат по тротоарите: Американци, Европејци, Кинези итн.Driving around Manama I see random nationalities walking on the sidewalks; Americans, Europeans, Chinese, and so on.
Тие пешачат затоа што, за разлика од нас тие го сметаат пешачењето за разумен начин да се движат наоколу.They're walking because, unlike us, they actually consider walking a reasonable means of getting around.
Сепак, јас се уште можам да видам туристи како пешачат по краевите на патот, на полунаправени тротоари, врз нерамни површини, изгледајќи по малку исфрустрирани.Still, I do see the tourists walking from place to place, walking on the edges of the roads, on half built pavement, over uneven surfaces, looking a little frustrated.
- А поголемиот дел пешачев кон градов!- And most of that was walking back to town!
Ја имав можноста да го видам задоволството од зоните за пешачење на градот.I had the opportunity to see the pleasure of the walking zones of the city.
@gaetanokagwa лудост #пешачење до работа, со сигурност пешачењето на работа е здраво и го намалува сообраќајот@gaetanokagwa crazy stuff #walk2work, surely walking to work is healthy but also reduces traffic
- Мачно ми е од пешачење.- И мене.- I'm sick of walking dude. - Me too.
- Мачно ми е од пешачење.-I'm sick of walking, dude. -Me too.
Ни мртов не би пешачел.Wouldn't be caught dead walking.
Денес, пред неколку часа, во отприлика 18:00 часот по локално време, Амина пешачела во област кај автобуската станица Абасид, близу улицата Фарес ак Хури.Earlier today, at approximately 6:00 pm Damascus time, Amina was walking in the area of the Abbasid bus station, near Fares al Khouri Street.

Questions and answers about пешачи conjugation

Still don't understand something? Ask and receive a reply!

Ask us a question about this word and get it replied to here. Questions are answered by experienced language speakers.

Ask question about пешачи
Work in progress

Help us become the best conjugation resource. Find out more.

Play Macedonian conjugation game!

Practice Macedonian verb conjugation with real sentences in our free game. Try now!

Tip: CTRL + M for navigation!

You can access a quick navigation menu with the shortcut 'CTRL + M'.

Learn languages with our Interlinear books!

Check out our new product - novel subtitled books in many languages to get reading practice!

Try out

Receive most useful verbs, tips and other info free!

Select the language(s) you're interested in

Similar verbs

VerbTranslation
Same length:
покачиincrease

Other Macedonian verbs with the meaning walk

Verb
прошета

Do you know these verbs?

VerbTranslation
отковеunnail
отуѓиalienate
паднеfall
паѓаfall
парализираparalyze
парчосаshatter
патиsuffer
печеbake
пивнеtake a sip
пипаfumble